Bilanț Covid-19 Italia, 26 ianuarie: Peste 167.000 de noi infecții și 426 de morți, în ultimele 24 de ore

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Italia a anunţat 426 decese legate de coronavirus miercuri, potrivit Ministerului Sănătăţii, în timp ce numărul zilnic de noi infecţii este de 167.206, informează Il Messaggero.

Buletinul de astăzi, 26 ianuarie 2022, arată 167.206 de noi infectări, în ultimele 24 de ore, conform datelor Ministerului Sănătății. Ieri au fost 186.740. 

Numărul deceselor a scăzut la 426, în timp ce ieri au fost 468.

Au fost făcute 1.097.287 de teste moleculare și antigenice, în ultimele 24 de ore. Ieri au fost efectuate 1.397.245. Rata de pozitivitate este de 15,2% față de 13,36% ieri, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

 

Virusolog italian: Vârful valului Omicron ar putea fi atins în Italia la sfârşitul lunii ianuarie

 

Vârful noului val pandemic alimentat de varianta Omicron a coronavirusului va fi atins în Italia la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat unul dintre cei mai reputaţi virusologi italieni, Massimo Galli, relatează agenţia EFE.

În acest timp, preşedintele fundaţiei sanitare italiene GIMBE, Nino Cartabellotta, a subliniat că se impun măsuri de „încetinire a circulaţiei virusului” pentru a evita supraaglomerarea spitalelor. Chiar dacă acum administrarea dozei „booster” de vaccin anti-COVID-19 contribuie la atenuarea presiunii asupra sistemului sanitar, situaţia se poate înrăutăţi din cauza numărului mare de infectări.

 

Noi restricţii de călătorie au intrat în vigoare în Italia

 

Noi restricţii anticoronavirus afectând călătoriile au intrat în vigoare de pe 10 ianuarie în Italia. Clienţii trebuie să dovedească că au fost vaccinaţi ori s-au recuperat după coronavirus pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese şi restaurante sau să folosească teleschiuri şi transportul local pe distanţe lungi.

Turiştii din UE pot folosi în Italia codurile QR din certificatele lor de vaccinare. Consiliul de Miniştri sub conducerea premierului Mario Draghi a fost de acord asupra regulilor la sfârşitul anului trecut.

Acestea extind restricţiile din viaţa de zi cu zi, în special pentru nevaccinaţi, întrucât un test de coronavirus negativ de coronavirus nu mai este suficient pentru multe locuri. Noua regulă se aplică acum şi echipelor sportive. Fotbaliştii, de exemplu, trebuie să fie vaccinaţi sau recuperaţi după infecţia cu COVID-19 pentru a fi lăsaţi să joace.

Ţara de aproximativ 60 de milioane de locuitori a înregistrat recent o creştere bruscă a numărului de noi infecţii cu coronavirus.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel