Biden a cerut Congresului un ajutor suplimentar pentru Ucraina, 33 miliarde de USD

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Joi, președintele SUA, Joe Biden, a cerut oficial, de la Congresul SUA, 33 de miliarde de dolari ajutor suplimentar pentru Ucraina, din care 20.000 de milioane vor merge către asistență militară pentru sprijinirea luptei de la Kiev împotriva invaziei ruse, 8,5 miliarde de asistență economică directă și 3 miliarde de ajutor umanitar pentru Ucraina.

În discursul său de la Casa Albă, președintele Biden a afirmat că: ”atâta timp cât atacurile și atrocitățile vor continua, vom continua să ajutăm Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse”. El a mai adăugat: ”asistența noastră de până acum a făcut o diferență pe câmpul de luptă, ajutând Ucraina să câștige bătălia pentru Kiev”.

În același discurs, președintele SUA a mai propus Congresului să doneze Ucrainei fondurile confiscate de la oligarhii ruși, ca măsură compensatorie pentru prejudiciul cauzat țării invadate de Rusia.

Solicitările lui Biden vin după ce Secretarul de Stat Antony Blinken și Secretarul Apărării Lloyd Austin au avut, duminică, la Kiev, o întâlnire cu președintele ucrainian, Volodymyr Zelensky, prima de acest nivel de la început invadării Ucrainei, pe 24 februarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel