Bicarbonatul de sodiu, rețete senzaționale pentru o piele perfectă: Cosmeticienele nu vor să afli secretul!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Aspirină și suc de lămâie, combinația care îți va salva ziua și îți șterge imperfecțiunile de pe chip
Aspirină și suc de lămâie, combinația care îți va salva ziua și îți șterge imperfecțiunile de pe chip

Bicarbonatul de sodiu și cum să îl utilizezi în remedii senzaționale pentru o piele perfectă. Un produs miraculos cu o mie de beneficii!

Cu toții îl avem în casă: se găsește cu ușurință în orice bucătărie și este un ingredient extrem de versatil, potrivit pentru atât de multe utilizări! Despre ce vorbesc? Bicarbonat de sodiu, bineînțeles! De la produse cosmetice, la igiena personală și a casei: are multe beneficii și, mai ales, este ieftin!

Știați că este foarte util pentru albirea dinților? Este, de asemenea, potrivit pentru prepararea unei băi calde relaxante sau a unei băi de picioare! Sau poate fi ingredientul cheie pentru un scrub de slăbire! Pe scurt, un produs super eficient pe care să îl incluzi în rutina ta de îngrijire a pielii și nu numai!

Te-am intrigat suficient? Dacă vrei să afli care sunt toate utilizările multiple ale bicarbonatului de sodiu, atunci nu trebuie decât să citești mai departe! O să vedeți lucruri minunate!

Biarbonat de sodiu în loc de antiperspirant

 

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient esențial dacă nu vă plac deodorantele din comerț sau dacă sunteți intolerant la oricare dintre substanțele pe care le conțin. Mulți oameni preferă să facă un deodorant DIY care nu conține silicon și ingrediente dăunătoare pentru sănătatea pielii și a corpului lor.

De asemenea, ar putea fi utilă dacă deodorantul se termină pe neașteptate! La urma urmei, cu toții avem puțin bicarbonat de sodiu acasă, nu-i așa?

Așadar, dacă vrei să încerci să faci un deodorant natural, ingredientele de care ai nevoie sunt foarte puține și ușor de găsit:

-50 ml de apă distilată
-3 picături de ulei esențial de levănțică
-10 picături de ulei esențial de arbore de ceai
-3 linguri de bicarbonat de sodiu
-o sticlă de spray goală

Turnați apa distilată într-un recipient de sticlă, adăugați bicarbonatul și amestecați câteva minute, după care lăsați amestecul să stea timp de aproximativ 6-8 ore.

Acum filtrați amestecul pentru a îndepărta bicarbonatul care s-a depus la fund și adăugați uleiurile esențiale. Toarnă totul în sticla cu pulverizator și deodorantul tău făcut în casă este gata! Va trebui agiți înainte de utilizare pentru a te asigura că uleiurile se amestecă bine!

Te-ar putea interesa și: Adaugă bicarbonat de sodiu în ceai: Efectul minune pe care îl au cele două ingrediente banale este neașteptat

Bicarbonat de sodiu ca scrub pentru o piele perfectă

 


Extrem de util, atunci când este folosit ca un scrub, și pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, favorizând reînnoirea pielii și, prin urmare, obținerea unei pielii netede și foarte radiante. Una dintre proprietățile bicarbonatului de sodiu este că albește și elimină petele.

Pentru a face un amestec omogen, nu trebuie decât să adaugi 3 linguri de bicarbonat la o lingură de apă călduță și apoi să îți masezi picioarele, coapsele și fesele pentru un efect de fermitate! Pe scurt, fetelor, în câțiva pași simpli și la un preț foarte mic veți avea o piele exfoliată, moale și netedă! Ce părere aveți?

Curăță și igineizează peria pentru păr

 

După cum multe dintre voi probabil știți, o perie murdară și plină de păr nu este cea mai bună metodă de a avea grijă de părul dumneavoastră.

Periodic, cel mai bine ar fi să vă curățați cât mai bine instrumentele de păr, iar pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de acest ingredient cu adevărat miraculos.

Se ia un bol cu apă fierbinte și se scufundă în ea pensulele ce urmează a fi curățate, adăugând două linguri de bicarbonat.

Cosmeticienele nu vor să afli secretul: Bicarbonatul de sodiu te scapă de punctele negre

 

Știi vechiul remediu pe bază de pastă de dinți pentru "uscarea coșurilor"? Știm că nu este cel mai bun din lume, deoarece este deosebit de agresiv pentru piele. Cu toate acestea, este un "remediu extrem" pentru un "caz extrem".

Pe scurt, metoda anti-acnee de a adăuga bicarbonat și apă în pasta de dinți este celebră. Creați o "pastă" destul de groasă cu aceste trei ingrediente și întindeți-o pe nas și bărbie, masând-o cu ajutorul unei periuțe de dinți, dar numai după ce ați deschis porii punând pe ei un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă timp de câteva minute.

În acest moment, îndepărtarea punctelor negre va fi extrem de ușoară și le poți stoarce cu un șervețel sau cu bețișoare de bumbac! 

Singurul lucru la care trebuie să ai grijă este să folosești o pastă de dinți care să nu conțină prea mult mentol, pentru că riscul de a te arde la ochi este la tot pasul! Alege, de asemenea, o periuță de dinți cu peri moi și masează ușor pentru a evita să iriți prea mult pielea!

Pe scurt, dacă vreți să-l încercați, faceți-o cu prudență!

Bicarbonat de sodiu pentru relaxarea picioarelor și detoxifiere


Îți petreci întreaga zi în picioare și la sfârșitul serii simți nevoia să te relaxezi? Modul corect și rapid de a face acest lucru ar putea fi cu o baie de picioare făcută în casă pe bază de apă caldă și bicarbonat de sodiu.

Pentru picioare mai frumoase și mai moi, înmoaie-le timp de aproximativ 15 minute și simte cum mușchii se relaxează. De asemenea, ai putea să-ți masezi călcâiele cu o pastă groasă de bicarbonat de sodiu și apă pentru a combate tocurile și pentru a exfolia pielea, înmuindu-o!

Cea mai celebră întrebuințare a bicarbonatului de sodiu: Albirea Dinților


Nu în ultimul rând, folosește bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele galbene care se formează pe dinți și pentru a-i albi periodic.

Nu este optim să îl aplicați prea des pe dinți, deoarece acțiunea abrazivă a bicarbonatului de sodiu ar putea deteriora smalțul dinților și îi poate face sensibili.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel