Bezele de casă. Rețeta unui desert simplu, rapid și pe placul tuturor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
bezea_desert
bezea_desert

Dacă nu mai doriți să cumpărați dulciuri din comerț, vă propunem ceva nou și rapid chiar la tine acasă. Rețeta de bezele este una foarte simplă și nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Este un desert care va fi atât pe placul celor mici, cât și pe placul celor mari.

Aveți nevoie de 4 albușuri, 250 de grame de zahăr pudră, o linguriță de oțet, un praf de sare, coloranți alimentari dacă doriți să le faceți colorate.

Albușurile se bat cu zahărul pudră cu ajutorul unui mixer. Zahărul se va adăuga treptat în timp ce se bat albușurile.  Adăugați oțetul sau zeama de la o lămâie. Acidul ajută albușurile să rămână cremoase și să nu se separe în timpul mixării.

Albușurile se bat până devin o spumă cremoasă, dar ușor tare. Acum puteți adăuga colorantul alimentar. Bezelele se pun într-o tavă de copt cu lingura. Băgați tava la cuptor pentru circa 10-15 minute, la 110 grade. Bezelele se consumă simple sau se pot folosi pentru ornarea altor prăjituri sau torturi. Poftă bună.

 

Ce este bezeaua  

 

Cuvântul bezea vine din cuvântul francez „baiser” care înseamnă „sărut”. În vremurile trecute se folosea expresia „a trimite sau a împărți bezele”, adică de a mima săruturi ducând degetele la buze. 

Bezeaua este un desert de cofetărie foarte simplu, mai ales că se prepară din două ingrediente de bază: zahăr și albușuri. Acest preparat mai poartă de numirea în limba franceză și engleză de „meringue”, în timp ce în limba spaniolă se numește „merengue”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel