Belgia. Un român s-a adăpostit într-un foișor. La plecare a incendiat locul, riscând să provoace un dezastru

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr român, care a fost prins într-o casă goală, a fost condamnat de instanța penală din Bruxelles la douăsprezece luni de închisoare. 

Tânărul dăduse, probabil din greșeală, foc șopronului din grădina casei. Faptele au avut loc în noaptea de 4 spre 5 noiembrie la Beersel. În acea noapte, pompierii au fost nevoiți să intervină, pentru a stinge flăcările, care au cuprins un foișor din gradina unei case, de pe Bergenseteenweg. Odată ajunși la fața locului, pompierii nu au mai putut salva șopronul din lemn, prin urmare nu au putut face altceva decât să supravegheze focul și să îl lase să ardă în mod controlat.

 

Un român s-a adăpostit într-un foișor. La plecare a incendiat locul



Când proprietarul casei a venit să arunce o privire, a doua zi dimineață, a văzut ieșind din casă un bărbat, cu patru rucsacuri. La vederea proprietarului, bărbatul a fugit, lăsând în urmă trei dintre cele patru rucsacuri, și a încercat să se ascundă în bucătăria altei case. Acolo a fost arestat de poliție, fără a opune rezistență.

După ce a fost arestat, tânărul a recunoscut că el este responsabil pentru incendiul de la foișor. În timp ce se uita prin jur, dorise să facă lumină, înmuind o cârpă în benzină și aprinzând-o. Cu toate acestea, din greșeală a dat foc casei din grădină. Tânărul s-a ascuns până când toate serviciile de urgență au plecat și apoi a intrat în casă.

Alți cinci români din Belgia sunt anchetați pentru furturi. Poliția locală Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken a arestat cinci români, sâmbătă seara, chiar înainte de ora închiderii, pentru furt din Colruyt din Sint-Truiden din Belgia. O vânzătoare vigilentă a prins un hoț în flagrant.

Cinci români, prinși cu mașina burdușită de marfă în parcarea unui market

 

La ieșirea din magazin, hoțul a fost oprit și verificat. Bărbatul purta o haină specială pentru a ascunde bunurile. Între timp, poliția locală a fost alertată și a prins în parcare alte trei persoane într-o mașină cu numere de înmatriculare românești.

S-a constatat că mașina era plină de produse de supermarket furate. Dintr-o dată, o a cincea persoană a ieșit din magazin și a fugit. Bărbatul a fost urmărit și prins de poliție. El a fost arestat după o scurtă urmărire.

"Este clar că este vorba de o bandă de hoți. Toți purtau haine adecvate pentru a comite furturi. Au fost arestați și închiși în celule de poliție", a declarat șeful poliției, Steve Provost. A fost sesizat Parchetul din Limburg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel