Belgia. Tânăr român, pedeapsă exemplară după ce și-a ucis iubita: A legat-o de mâini și picioare și a asfixiat-o cu o pungă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Instanța de judecată de la Bruxelles l-a condamnat pe românul Gheorghita-Iulian Zaharia la 22 de ani de închisoare. Bărbatul în vârstă de 34 de ani va sta după gratii pentru uciderea partenerei sale, Ulfet Akgül, în ianuarie 2018, la Schaerbeek.

Femeia în vârstă de 43 de ani a fost găsită fără viață pe 10 ianuarie 2018 în apartamentul ei de pe Diamantlaan din Schaerbeek. Stătea întinsă în pat, sub o plapumă, cu capul într-o pungă de plastic strânsă la gât, cu picioarele și mâinile legate. Potrivit avocatului, ea murise strangulată cu 48 de ore mai devreme. 

Iubitul ei, un muncitor în construcții a mărturisit că a strangulat-o pe Ulfet Akgül în noaptea de 8 până la 9 ianuarie 2018 după o ceartă în care femeia l-a agresat fizic. El a descris punerea în scenă cu punga de plastic după moartea ei ca pe un act irațional. Românul de 34 de ani a primit 22 de ani de închisoare, potrivit hln.be.

Akgül, care a lucrat ca secretar pentru un spital, a trecut printr-o perioadă grea și a primit îngrijiri psihiatrice pentru depresie majoră. Vecinii au auzit-o strigând la un bărbat în seara zilei de 8 ianuarie să părăsească locuința sa, în timp ce bărbatul îi cerea să se liniștească.

 

Victima locuia de 2 luni cu Iulian

 

Anchetatorii au aflat de la cea mai bună prietenă a ei că victima locuia de două luni cu un bărbat cu prenumele Iulian. Se mutase cu ea, dar Ulfet îi mărturisise că începea să nu-l mai suporte pe iubitul ei. Ancheta a identificat persoana ca fiind Gheorghiță-Iulian Zaharia, un bărbat de 30 de ani care lucra în construcții

Folosise cardurile bancare ale victimei în sucursalele bancare din Belgia și Franța în perioada 8-17 ianuarie, cu o zi înainte de arestarea sa în gara Lille Europe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel