Belgia. Scandal monstru între români. Barul 'La Romică', închis forțat. Patron: "Eu sunt pedepsit, dar autorii violenței nu“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Scandal monstru, sâmbătă seară, în care au fost implicați clienții localului Bar Cafe La Romică, situat în Bochtenstraat din Rijkevorsel. Toți cei implicați sunt de naționalitate română, la fel și patronul barului. După violențele din weekend, autoritățile locale au decis închiderea barului, lucru contestat acum de proprietar.

Mihai consideră că închiderea forțată a cafenelei sale este nejustificată: "Eu sunt pedepsit, dar autorii violenței nu sunt pedepsiți", spune el pentru Het Nieuwsblad.

Pentru managerul Mihai Iatchiv de la Bar Café La Romicã din Bochtenstraat din Rijkevorsel, weekendul a fost unul deprimant. Sâmbătă seara a avut loc o bătaie puternică în fața barului său, iar duminică i s-a spus că magazinul trebuie să se închidă pentru o lună. După rapoartele anterioare de deranjament, consiliul municipal dorește ca liniștea și siguranța să revină în zonă.

Imaginile de la bătaia dintre români de sâmbătă seara sunt halucinante. Unele persoane sparg geamurile unui vehicul în care se află o persoană cu bare de fier și alte obiecte. O persoană a fost rănită și transportată la spital. "Sora soției mele a avut sâmbătă aici o petrecere de ziua ei", spune Mihai Iatchiv. "În jurul orei 1 noaptea, au intrat patru români din Hoogstraten. Evident că băuseră deja câteva pahare. Le-am spus că este o petrecere privată și că ar trebui să plece după ce au băut ceva."

Belgia. Scandal monstru între români. Barul 'La Romică', închis forțat

 

"Afară, pe terasă, niște clienți fumau o țigară. Când cei patru au ajuns la mașină, s-a iscat o discuție cu cei de pe terasă. Cei patru au plecat cu mașina, dar s-au întors puțin mai târziu. Aveau o rangă la ei și au lovit pe cineva în cap cu ea. Am văzut cum lucrurile scăpau de sub control afară și am încercat să calmez lucrurile. Nu am putut, pentru că erau prea mulți oameni implicați. Când a sosit poliția, scandalagii plecaseră."

Imaginile de la bătaia dintre români de sâmbătă seara sunt halucinante. Unele persoane au spart geamurile unui vehicul în care se afla o persoană cu bare de fier și alte obiecte. 

2. -imagine fara descriere- (scandal-bar-romani-belgi.png)

Patron: "Eu sunt pedepsit, dar autorii violenței nu“

 

Duminică după-amiază, poliția s-a întors la Bar Cafe La Romicã pentru a sigila ușa. Primarul Dorien Cuylaerts (N-VA) consideră că deranjul a devenit prea mare în ultimele săptămâni. "Mi s-a spus să închid ușile timp de o lună", explică Mihai. "La intervenția anterioară a poliției pentru deranjamente, aceasta a avertizat deja că, în cazul unui nou incident, cafeneaua se va închide. Nu cred că este corect ca magazinul să fie închis timp de o lună. Eu sunt pedepsit, dar autorii violenței nu sunt pedepsiți. Dacă ar fi fost amendați, s-ar fi gândit de două ori data viitoare".

Mihai vrea să discute cu primăria despre închiderea forțată. "Nu am niciun venit timp de o lună, poate chiar mai mult. Poate că închiderea cafenelei mele la ora 22:00 ar fi o soluție? Încerc să limitez inconvenientele pentru cafenea, dar nu pot verifica comportamentul fiecărui client după ce iese afară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel