Belgia: Rețea de români destructurată. Jefuiau magazine de lux

Narcis Popa |
Data publicării:
Arestat
Arestat

 Poliţia judiciară federală şi parchetul din Halle-Vilvorde au destructurat o reţea de hoţi români şi moldoveni de biciclete de lux, care furau bicicletele din magazine de lux din Belgia şi le vindeau în România, relatează La Capitale şi 7sur7.be. 

După un prim furt comis într-un magazin de biciclete de lux în Kampenhout, la începutul lui 2017, oamenii legii au putut stabili legături cu fapte similare din magazine situate la Beernem, Wetteren, Eghezée, Beringen, Diest, Lebbeke, Grammont, Florennes şi Waremme. La sfârşitul verii lui 2017, poliţia federală i-a identificat şi i-a pus sub supraveghere pe hoţii originari din România şi Republica Moldova. 

În majoritatea cazurilor, hoţii furau o camionetă pentru a-şi transporta prada. Autorii ambalau apoi bicicletele şi le trimiteau în România. Deşi bicicletele erau noi, ele erau acoperite cu noroi pentru a da impresia unor bunuri de folosinţă îndelungată. 

7sur7.be scrie vineri că o parte din bicicletele furate de banda româno-moldavă a fost recuperată şi readusă pe teritoriul Belgiei, potrivit parchetului din Hal-Vilvorde. Bicicletele de lux au fost găsite într-un magazin din oraşul român Piatra Neamţ, potrivit sursei citate.

Au recuperat o parte din biciclete  

La 22 decembrie anul trecut, poliţia a putut recupera şi un număr de biciclete furate la Florennes. Acestea fuseseră ambalate şi depozitate într-un autobuz cu destinaţia România. Pe 16 ianuarie, trei presupuşi membri ai bandei au fost reţinuţi. Unul dintre şoferii autobuzului a fost apoi prins la Bucureşti şi trimis în Belgia, unde a fost eliberat sub cauţiune. 

La începutul lunii aprilie, anchetatorii belgieni s-au deplasat în România, unde l-au putut prinde, în colaborare cu poliţia locală, pe cel care valorifica bunurile furate din Belgia, Germania şi Italia. 

"Pe 30 iulie, bicicletele furate în Belgia au fost redate proprietarilor. Valoarea lor a fost estimată la 40.000 de euro", a precizat purtătoarea de cuvânt a parchetului, Carol Vercarre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel