Belgia: Șofer român, salvat în ultima clipă din cabina unui TIR în flăcări. Transporta substanțe extrem de periculoase

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un TIR la volanul căruia se afla un șofer român a fost cuprins de flăcări, în mers.  Camionul care avea o încărcătură extrem de periculoasă la bord a luat foc pe pe autostrada E25 din Blegia. 

Din fericire, șoferul român a scăpat teafăr din cabina cuprinsă de fum. El a fost salvat din cabina care ardea de un tânăr care a văzut totul. Evenimentele s-au petrecut miercuri, la ora 9.56, atunci când dispeceratul inspectoratului pentru situații de urgență din Luxemburg a primit apell despre camionul care arde pe autostrada E 25 în direcția Liège, lângă La Baraque de Fraiture (Vielsalm).

Din primele informații, incendiul a pornit din cabina camionului cu prelată şi s-a extins cu repeziuciune la semiremorcă. Camionul, înmatriculat în Luxemburg, transporta substanţe extrem de toxice, provenind din Qatar, care au luat foc imediat, fiind la un pas de tragedie, potrivit dhnet.be. 

 Șoferul românului nu cunoștea ce transportă şi nu a putut comunica deloc cu pompierii sosiţi la faţa locului întrucât nu cunoștea limba franceză. Pmpierii au intervenit ore în șir pentru lichidarea incendiului. S-a dovedit că TIR-ul era încărcat cu  26 de butoaie metalice care, după ore de cercetare și analiză s-a dovedit a fi pline cu naftă lichidă, un produs extrem de toxic. Potrivit nomerlor în vigoare, camioanele care conțin acest tip de produs deosebit de periculos trebuie să specifice acest lucru, prin aplicarea unei plăci ADR atât în fața cât și în spatele vehiculului, avertisment care nu exista, după cum au constatat pompierii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel