Belgia. O româncă și cei doi copii ai săi, situație disperată după ce casa le-a fost mistuită de flăcări

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un incendiu devastator a cuprins locuința unei familii din Belgia. Mama, româncă, și cei doi copii nu erau acasă în momentul devastator, iar soțul femeii a fost salvat la timp, dar în stare de șoc.

Un incendiu a devastat casa închiriată în Millesteenstraat din Dadizele de familia unei românce. Soțul său, un cetățean marocan, a putut scăpa de flăcări, dar a fost transportat la spital în stare de șoc. Femeia și cei doi copii nu erau acasă în momentul izbucnirii focului.

Incendiul a izbucnit după ora 20.00, undeva în partea dreaptă a casei, iar în cel mai scurt timp flăcările au izbucnit prin uși și geamuri. Casa a ars în totalitate și nu mai poate fi locuită, transmit autoritățile. Potrivit martorilor, o butelie cu  gaz a explodat în timpul lucrărilor de stingere, iar o alta a putut fi scoasă la timp.

Autoritățile din municipalitatea Moorslede au decis să creeze un fond de urgență și să deschidă un număr de cont. Numai că măsura nu este un mare succes. „Nu-mi place să o spun, dar îmi pare foarte rău că toate donațiile se opresc brusc atunci când vine vorba de naționalități", a spus primarul localității Ward Vergote.

Citește și: Belgia. Moarte cumplită pentru un tânăr român: A sfârșit cu capul strivit sub remorca unui camion

În acest caz fiind așadar vorba despre casa familiei formată dintr-un tată marocan și o mamă româncă și cei doi copii mici.  „În prezent, în fondul de urgență sunt 325 de euro", a declarat, săptămâna aceasta primarul Ward Vergote în cadrul ședinței consiliului municipal, citează hln.be. 

Totuși, o familie cu doi copii mici a rămas fără un acoperiș deasupra capului, după ce incendiul a transformat locuința lor într-o casă nelocuibilă. „Un astfel de fond de urgență este un gest cald de solidaritate pentru locuitorii orașului nostru", spune Margaux Vandekerckhove, reprezentant al Grupului A din consiliu. 

Puteți dona la numărul de cont BE60 0910 2225 5970“, transmit reprezentanții municipalității Moorslede, citează presa din Belgia.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel