Belgia. "Messi" de la Anderlecht este...o româncă. Ștefania Vătafu: „Încă păstrez un contact strâns cu țara mea natală“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ștefania Vătafu este o jucătoare româncă de fotbal pe postul de mijlocaș. Ea preformează atât la echipa națională de fotbal feminin a României, cât și la formația belgiană RSC Anderlecht. Născută la Râmnicu Vâlcea, "Messi" de la Anderlecht are 29 de ani și „este printre primele trei din Belgia“, potrivit antrenorului ei.

În echipa belgiană, Ștefania Vătafu este abordată ca Messi, iar antrenorul Dave Mattheus o numește cel mai bun mijlocaș din Belgia. Internaționala româncă rămâne cu picioarele pe pământ, deși fanii alb-violeți se bazează pe playmaker pentru a o ghida pe Anderlecht spre al șaselea titlu național consecutiv.

Ștefania Vătafu: „Încă păstrez un contact strâns cu țara mea natală“



Cu cinci zile rămase de jucat din liga regulată, Anderlecht se află la un punct în spatele liderului OHL. Prin urmare, pierderea de puncte în vizita la codașa Charleroi, vineri, nu este o opțiune. Meciul s-a încheiat cu 1-0 pentru RSC Anderlecht. Ștefania Vătafu, fragilul mijlocaș, nu prea ratează niciun meci.

"Rar sunt accidentată, dar atunci am o grijă excelentă de mine. Dacă meciurile lui Anderlecht și ale României se succed rapid, deja îndrăznesc să dozez un pic la antrenamente", spune Ștefania Vătafu, 29 de ani. "Mă consider un număr zece pentru că ingeniozitatea mea tehnică și jocul meu bun de pase sunt cele mai mari calități ale mele și performez cel mai bine în această poziție. Sunt un jucător care, de asemenea, merge mereu la atac".

Sobrichetul "Messi" de la Anderlecht o face pe româncă să roșească

 

"Sunt modestă și timidă, dar am crescut și am devenit o verigă importantă la Anderlecht și în România. Când am ajuns la Anderlecht, m-am luptat puțin la început. Totuși, am fost imediat impresionat de profesionalism, care contrasta puternic cu abordarea de la clubul meu anterior, Tenerife. Între timp, mă simt ca acasă la Bruxelles. La Anderlecht am jucat împreună cu mai mulți jucători de ani buni. Se creează un sentiment de familie unită. De fapt, familia mea este importantă și încă păstrez un contact strâns cu țara mea natală. Rețeta mea secretă este să nu pun prea multă presiune pe mine și să mă concentrez pe bucuria fotbalului. Atunci mă simt cel mai bine", spune Ștefania Vătafu pentru presa belgiană.

2. -imagine fara descriere- (stfanaia-messi.jpg)

Antrenorul Dave Mattheus o consideră pe miniona româncă regină pe tabla sa de șah tactică.

"Ștefania are o viziune de joc, este stabilă la minge, posedă pase excelente și este de top în ceea ce privește jocul pozițional. Joacă la un nivel înalt de cinci ani și face parte din primele trei jucătoare din Belgia. Ca mijlocaș, am pus-o la unu. Totuși, ea este un alt tip de jucător decât Messi. Statura ei micuță este un dezavantaj, dar ar putea concura și în ligile mari", a conchis antrenorul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel