Belgia, LOVITĂ din plin de al treilea val: Situație critică la Terapie Intensivă

Liviu Ludovic |
Data publicării:
ambulanta_belgia
ambulanta_belgia

Cadre medicale epuizate, dificultăţi de primire pentru marii arşi sau victime ale accidentelor rutiere: Ministerul Sănătăţii belgian a avertizat vineri cu privire la supraaglomerarea unităţilor de terapie intensivă din spitale, pe fondul presiunii de a relaxa în continuare restricţiile anti-Covid, relatează AFP. 

Avertismentul, dublat de un apel către populaţie să respecte restricţiile privind adunările, survine într-un moment în care sectorul cultural devine nerăbdător să primească din nou publicul, respectând distanţarea fizică.

În spitale, personalul de terapie intensivă este ''epuizat, cu mult dincolo de limite', a declarat Marcel Van der Auwera, un oficial al ministerului, în cursul unei conferinţe săptămânale a autorităţilor privind criza provocată de COVID-19.

Al treilea val al pandemiei, mai lung decât primele două

 

El a vorbit despre îngrijitorii mobilizaţi la ''130%'' de o lună şi poate încă pentru ''două sau chiar trei săptămâni'', în timp ce al treilea val al pandemiei pare să se întindă în timp mai mult decât primele două. ''Continuă să menţină sistemul în funcţiune, dar au nevoie de toată lumea pentru a reuşi'', a spus el.

Belgia are aproximativ 2.000 de paturi la terapie intensivă şi aproximativ 900 dintre acestea sunt ocupate în prezent de pacienţi cu Covid (o cifră neschimbată de două săptămâni), ceea ce reduce semnificativ capacitatea de primire a altor pacienţi care au nevoie de îngrijire permanentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel