Belgia și-a închis spațiul aerian. S-a aflat cauza

Narcis Popa |
Data publicării:

Belgia şi-a închis joi spaţiul aerian din cauza unei probleme informatice de încărcare a datelor referitoare la planurile de zbor, a anunţat autoritatea belgiană pentru controlul traficului aerian (Belgocontrol), potrivit AFP. 

Avioanele nu pot survola teritoriul belgian începând cu puţin după ora locală 16:00 (14:00 GMT). ''Unele avioane sunt ţinute la sol, altele au fost nevoite să aterizeze'', a explicat Alain Kniebs, purtător de cuvânt al Belgocontrol. 

Publicaţia belgiană Le Soir menţionează că procedura de securitate pentru astfel de cazuri se numeşte 'clear the sky' - toate avioanele sunt blocate la sol şi au interdicţie de a decola. Deocamdată este imposibil de estimat cât timp această pană informatică va afecta zborurile în spaţiul aerian belgian. 

La aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem niciun avion nu a aterizat de la ora locală 16:17 (14:17 GMT); nu se cunoaşte deocamdată numărul pasagerilor blocaţi la sol. Ultimul avion a decolat de la Bruxelles la ora locală 16:11 (14:11 GMT), cu destinaţia Torino. 

Belgocontrol a subliniat că nu există niciun pericol pentru securitatea traficului aerian, adaugă Le Soir. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel