Belgia: Creștere „îngrijorătoare" a cazurilor de coronavirus, în special în Anvers

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Belgia a înregistrat în cursul ultimelor zile o creștere "îngrijorătoare" a cazurilor de coronavirus, în special în provincia Anvers (nord), au anunțat luni autoritățile sanitare, în momentul în care regatul are în vedere înăsprirea măsurilor de prevenție, scrie AFP.

„Creșterea rapidă a numărului de cazuri este îngrijorătoare", a declarat profesorul Frédérique Jacobs, care conduce clinica de boli infecțioase a spitalului Erasmus din Bruxelles.

Ea a subliniat că situația este foarte problematică în provincia Anvers, unde s-au înregistrat 47% din noile infecții, săptămâna trecută. Local au fost impuse măsuri pentru stoparea avansului.

Dar "numărul de infecții crește de asemenea considerabil în restul țării", a subliniat Jacobs.

Autoritățile belgiene s-au reunit de la ora 09,00 (07,00 GMT) într-un Consiliu național de securitate pentru a analiza noi măsuri naționale suplimentare.

În medie, 279 de persoane s-au infectat zilnic cu Covid-19 în cursul săptămânii trecute, față de 163 săptămâna precedentă.

"Majoritatea infecțiilor apar în continuare în populația activă, respectiv la persoane cu vârste între 20 și 59 de ani", a precizat Frédérique Jacobs.

 

66.026 de cazuri și 9.821 de decese



Bilanțul general era luni de 66.026 de cazuri și 9.821 de decese de la începutul pandemiei.

"Este fără îndoială o curbă îngrijorătoare", a afirmat un purtător de cuvânt al Centrului național de criză.

Măsuri suplimentare au intrat în vigoare sâmbătă, printre care purtarea obligatorie a măștii în locurile puternic frecventate, precum piețele, străzile comerciale, hotelurile, restaurantele și cafenelele. Masca era deja obligatorie din11 iulie în transportul în comun, magazine, cinematografe, biserici sau muzee.

Belgia este una dintre țările cu cel mai mare număr de decese legate de Covid-19 în raport cu populația, respectiv 85 de decese la 100.000 de locuitori, scrie HotNews.ro. Bilanțul realizat de autoritățile belgiene este unul dintre cele mai exhaustive din lume deoarece sunt luate în calcul și decesele posibil legate de virus, fără ca acest lucru să fi fost dovedit de un test.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel