Belgia. Camion românesc, încărcat cu echipamente electrice scumpe, golit de hoți: „Au scos plăcuțele românești si au pus altele, false, belgiene“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Remorca unui camion înmatriculat în România, care a fost furată de la compania de transport PH Logistics din Sint-Truiden, a fost găsită goală joi dimineață. În cursul zilei, a fost găsit și capul tractor. Infractorii au fugit cu încărcătura de echipamente electrice.

Hoții au dat lovitura în noaptea de luni spre marți. Șoferii erau atunci prezenți, pe timpul nopții, la compania de transport din Groenstraat din Sint-Truiden. "Când șoferul a sosit marți dimineață, în jurul orei 5, pentru a transporta încărcătura, a observat că atât capul-tractor cât și remorca dispăruse", spune directorul comercial Pieter Hendrickx. "S-a dovedit a fi furat după ce am făcut multe căutări. Nu m-aș fi gândit niciodată la asta. Suntem în această zonă industrială de 30 de ani și nu am mai trăit așa ceva până acum", citează hbvl.be.

Încărcătura era formată din aparate electrice de uz casnic. Valoarea nu a fost încă evaluată, dar este sigur că era cea mai valoroasă încărcătură pregătită pentru transport la acel moment.

Belgia. Camion românesc, golit de hoți: „Au scos plăcuțele românești si au pus altele, false, belgiene“

 

"Nu excludem nicio posibilitate, dar este remarcabil faptul că acest camion a fost furat. Prin intermediul OBU (unitate de bord/cutie de colectare a taxelor) instalată în camioane, am aflat că TIR-ul a fost reperat în Hakendover și apoi în Haasrode-Bierbeek după ce a părăsit sediul nostru. Probabil că a condus pe E40 spre Bruxelles, dar, din păcate, i-am pierdut urma acolo marți dimineață."

"Prin intermediul poliției am fost informați și că autotrenul a fost reperat prin intermediul rețelei de camere ANPR. Am verificat toate parcările și ieșirile din zonă, dar nu am găsit camionul. Dimineața, am primit un mesaj de la un coleg prieten care spunea că a observat camionul Impermo în jurul orei 6 dimineața și a remarcat camionul românesc și plăcuțele de înmatriculare românești pe tractor".

Joi dimineață, remorca a fost găsită în zona industrială Cargovil de pe Woluwelaan, în Vilvoorde. Spațiul de încărcare avea încă plăcuțele de înmatriculare originale. Platforma de încărcare a fost spartă, iar sistemul electric a dispărut. Joi după-amiază, tractorul a fost găsit și el în Schaarbeek. "Acest lucru a fost posibil datorită Renault Trucks, care a reușit să citească tahograful digital prin intermediul rețelei 4G", spune Hendrickx. "Hoții ne scoseseră plăcuțele de înmatriculare de pe tractor și atașaseră o altă plăcuță belgiană. Poate că în zilele următoare vom afla adevărata cauză a acestui furt bizar."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel