Belarus şi Rusia și-au unit forțele aeriene. Ce pregătesc cele două țări

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Rusia și Belarus și-au unit forțele pentru un exercițiu aerian pe teritoriul țării conduse de Aleksandr Lukașenko. 

Forţele Armate Aeriene din Belarus participă la un exerciţiu aerian comun cu aviaţia militară rusă.

Ministerul Apărării din Belarus a anunţat că efectuează un exerciţiu aerian comun, împreună cu forţele armate ale Federaţiei Ruse, adăugând că exerciţiul va contribui la ameliorarea competenţei operaţionale şi va oferi aviaţiei importante facilităţi militare.

Exerciţiile aeriene comune sunt efectuate de Forţele Armate din Belarus şi cele din Rusia pe aerodromul oraşului Baranovici din Belarus. În cadrul participării la exerciţiul tactic aerian comun al forţelor armate din Belarus şi din Rusia de pe aerodromul Baranovici, echipajele aviaţiei asigură acoperire aeriană de luptă pentru importante facilităţi militare, a menţionat Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Belarus.

Luni, 16 ianuarie, a debutat exerciţiul aerian tactic comun al unităţilor de aviaţie ale forţelor armate din Belarus şi Rusia, care fac parte din componenta de aviaţie a Grupării de forţe comune ruse şi belaruse. Din partea Rusiei au participat Forţele Aerospaţiale Ruse.

Pentru ce ar fi făcut exercițiul aerian

 

Exerciţiul are loc pe teritoriul republicii belaruse, fiind implicate toate aerodromurile şi poligoanele de antrenament ale Forţelor Armate din Belarus. Scopul principal al exerciţiilor este de a creşte compatibilitatea operaţională în îndeplinirea comună a sarcinilor de antrenament de luptă, relatează agențiile ruse. 

În cadrul exerciţiului sunt programate efectuarea de recunoaşteri aeriene, patrulare în comun a spaţiului aerian de-a lungul frontierei de stat, sprijin aerian pentru grupări de trupe.

De asemenea, participanţii la exerciţii vor coopera în aterizarea trupelor aeropurtate tactice, livrarea ranporturilor şi evacuarea răniţilor, relatează agenția Interfax, citată de Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel