Belarus anulează meciuri după ce inițial au spus că virusul e o psihoză inutilă

Narcis Popa |
Data publicării:

Două meciuri din campionatul de fotbal al Belarus, unul dintre ele din prima ligă, au fost amânate din cauza unor posibile cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunţat Federaţia din această ţară, citată de Reuters.

Belarus este singurul stat din Europa în care competiţiile fotbalistice nu au fost oprite, în ciuda pandemiei care a oprit practic întregul sport la nivel mondial.

Până în prezent, în Belarus au fost confirmate 24.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi peste 130 de decese.

Conform federaţiei, meciul dintre FK Minsk şi Neman Grodno, programat pe 15 mai în prima ligă din Belarus, a fost amânat după mai mulţi jucători ai echipei gazdă sunt suspectaţi că au contractat virusul.

De asemenea, partida de liga a doua dintre Arsenal Dzerjinsk şi Lokomotiv Gomel, care urma să se dispute pe 16 mai, a fost amânată ca urmare a unor cazuri suspecte în rândul jucătorilor lui Lokomotiv.

Nu au fost anunţate noi date de disputare pentru cele două meciuri.

Preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, şi-a arătat în mod public scepticismul cu privire la necesitatea unor acţiuni puternice pentru reducerea răspândirii coronavirusului. El a descris temerile legate de virus drept o "psihoză' şi a recomandat consumul de votcă, saunele şi meciurile de hochei în lupta împotriva maladiei, relatează Agerpres. 

Sâmbătă, mii de soldaţi au defilat în Belarus în cadrul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea victoriei sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel