Bebeluș român, cumpărat pur și simplu cu 2.100 de lei. Instanța NU a pedepsit pe nimeni

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un bărbat din Huedin a fost achitat de instanță, după ce a cumpărat pur și simplu un bebeluș. 

Vânzarea sau cumpărarea unui copil nu constituie infracțiune în România. Este concluzia șocantă a Curții de Apel Cluj, care l-a achitat pe un bărbat din Huedin după ce a cumpărat un bebeluș. Individul a fost pedepsit pentru fals în declarații, dar nu pentru trafic de minori, potrivit Antena3.

Potrivit sursi citate, totul s-a petrecut în anul 2019, când bărbatul în vârstă de 54 de ani din Huedin a cumpărat un nou născut pentru care a plătit suma de 2.100 de lei. 

Zilele trecute însă, instanța din Cluj Napoca a decis că bărbatul și mama copilului să fie pedepsiți cu suspendare pentru două infracțiuni de fals în declarații. Mai exact, pentru că bărbatul s-a declarat tatăl copilului în acte, bineînțeles, cu acordul mamei, și pentru că ar fi cumpărat noul născut pe care l-au tranzacționat ca pe o marfă. 

Cazul nu e singular în România

 

Acesta nu este însă un caz singular în România. O mămică și-a vândut copilul pentru un telefon mobil și 200 de lei. Femeia, în vârstă de doar 20 de ani, a motivat în fața instanței că avea doar 7 clase și încă un copil pe care îl creștea în sărăcie, motiv pentru care nu ar mai fi putut să aibă grijă și de cel de-al doilea copil. De asemenea, bunicul micuțului a fost cel care a alertat autoritățile, iar asta din cauza faptului că bărbatul s-a temut că, odată vândut, ar putea fi maltratat de familia care l-a adoptat. 

Autoritățile din străinătate spun despre România că se află pe primele locuri în ceea ce privește procesul de adopție care este unul deosebit de greu, iar în acest context, din ce în ce mai mulți copii nu sunt înregistrați la naștere și nu sunt recunoscuți de către părinți, astfel încât recunoașterea acestora de către terțe persoane este mult mai ușoară, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel