Băsescu DESFIINȚEAZĂ plângerea penală împotriva lui Iohannis: "Orice procuror ar râde"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Traian Basescu in Parlament
Traian Basescu in Parlament

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că depunerea de către reprezentanţi ai PSD a unei plângeri penale pentru înaltă trădare pe numele şefului statului, Klaus Iohannis, este imposibil de realizat şi "ar râde orice procuror de o asemenea plângere". 

"Astea sunt prostii. Care-i fapta penală pe care a făcut-o preşedintele? Unde-i înalta trădare? Nu ştie definiţia acuzaţiei pe care o face. S-a politizat prea mult tot, ăsta-i adevărul. Chiar această declaraţie a lui Dragnea este una politică, profund politică şi imposibil de realizat, ar râde orice procuror care primeşte o asemenea plângere. Ei de fapt îl copiază pe Ludovic Orban care a făcut şi el o trăsnaie din asta, chiar a făcut-o împotriva premierului, cu acuzaţii de înaltă trădare ca şi cum se duce cineva să vândă codurile de la lansarea rachetelor de la Deveselu. (...) Până la urmă orice discuţie la nivel înalt sau la cel mai înalt nivel, când e vorba de preşedinte şi premier, este o discuţie permisă, nimeni nu-i poate cenzura abordările. Cred că Dragnea după ce şi-a făcut concediul a venit mai obosit decât a plecat dacă spune asemenea prostii. (...)Nu, dar după ce prostii spune, pare obosit tare", a declarat Băsescu, duminică seara, la România Tv.

În luna decembrie 2018, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că o plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis va fi depusă anul acesta.

Vezi și: Dragnea aruncă BOMBA. Susține plângerea PENALĂ pe numele lui Iohannis

"Da, anul viitor (va fi depusă plângerea - n.r.). (...) La începutul anului viitor, să vedem dacă se face în timpul vacanţei parlamentare sau după începerea sesiunii parlamentare. Urmează să avem răspuns zilele acestea", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, în luna decembrie 2018.

Dragnea a solicitat deputaţilor PSD Florin Iordache şi Mircea Drăghici să depună o plângere penală pentru înaltă trădare pe numele şefului statului, Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel