Băsescu: „Barna vrea să compenseze vizita lui Iohannis în SUA, dar nu poate avea pretenția să fie primit de Trump”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat în această seară, la B1 TV, startul cursei electorale către Cotroceni și a afirmat că evenimentele din ultimele zile nu sunt cu nimic mai deosebite de ceea ce s-a întâmplat în campaniile electorale anterioare. 

„Este, dacă vreți, o desfășurare de evenimente premergătoare începerii campaniei, care nu este cu nimic deosebită de ce s-a întâmplat în campaniile anterioare. Deci nimic spectaculos", a spus Traian Băsescu, în cadrul emisiunii moderate de Tudor Mușat, comentând declarația lui Barna, care afirmase anterior că, dacă va fi ales, el nu va fi nici președinte-jucător, nici spectator, ci un arbitru.

În acest context, fostul șef de stat a vorbit despre declarația lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale din toamnă, care afirmase că și el va merge în SUA, cu doar câteva ore după anunțul că președintele Iohannis va fi primit de către Donald Trump, la Casa Albă.

„Mi se pare că efortul lui Barna de a încerca să compenseze vizita președintelui la Washington este unul firesc, având în vedere că, în mod cert, nu poate avea pretenția să fie primit de președinte Statelor Unite, atât timp cât nu e președintele României. Iohannis are avantajul funcției, ceea ce-l propulsează în Biroul Oval, în 20 august", a spus Traian Băsescu.

Întrebat despre speculațiile potrivit cărora vizita președintelui Iohannis în SUA consfințește victoria sa la alegerile prezidențiale din finalul anului, Traian Băsescu a afirmat: „nu e adevărat. Nu cred că o astfel de întâlnire poate stimula votul într-o parte sau alta. Sigur, ea este importantă, în mod evident. Avem și explicația de ce Maior are tupeul să refuze și chemările sale".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel