Barna, după anunțul că Iohannis va fi primit la Casa Albă: „Eu merg în SUA, în septembrie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale, a anunțat în această seara, în direct la B1 TV, că va merge în SUA, între 21 și 28 septembrie, pentru diverse întâlniri, dar și pentru forumul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA).

Așadar, întrebat dacă și el va merge în SUA, în contextul în care președintele Iohannis va avea o întâlnire cu omologul său american la Casa Albă, Dan Barna a explicat că va desfășura o vizită în SUA, acolo unde are mai multe întâlniri.

„Da, eu merg în septembrie, 21-28 septembrie. Voi fi o săptămână în Washington. Tot așa, pentru diverse întâlniri și voi participa și la forumul CEPA", a spus Dan Barna, în cadrul emisiunii Dosar de politician, precizând că „în momentul de față, agenda este în lucru", motiv pentru care nu poate dezvălui cu exactitate cu cine se va întâlni.

El a vorbit și despre o eventuală vizită la Casa Albă. Liderul USR-PLUS a explicat că este un lucru „firesc", care s-a mai întâmplat și în trecut.

„Este o chestiune firească. Am fost și anul trecut, am discutat la Departamentul de Stat, am avut mai multe întâlniri. E un lucru firesc, normal. Statele Unite sunt partenerul nostru strategic numărul unu, și este foarte normal să continui să am aceste întâlniri", a afirmat Dan Barna, în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire.

Întrebat care este maniera prin care se stabilesc astfel de evenimente, Dan Barna a explicat că „se fac prin mijloace de diplomație parlamentară, diplomație prin intermediul ambasadei, diplomație prin relații pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului în calitatea mea de consultant".

În acest context, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale din finalul anului, a mărturisit că a primit o invitație din partea forumului CEPA.

„Este forumul CEPA, principalul think-tank de analiză strategică pe Europa de Est. Nu este asumat de o parte sau de alta. Practic, toată strategia americană pe Europa de Est este stabilită în cadrul acestei structuri, unde în mod tradițional se decide poziția Statelor Unite pe zona noastră", a povestit Dan Barna.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel