Bărbații se grăbesc să își facă vasectomii după ce avortul a fost interzis. Urolog: Primesc până la 18 cereri pe zi

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bărbații se grăbesc să își facă vasectomii după ce avortul a fost interzis. Urolog: Primesc până la 18 cereri pe zi / Foto: Unsplash
Bărbații se grăbesc să își facă vasectomii după ce avortul a fost interzis. Urolog: Primesc până la 18 cereri pe zi / Foto: Unsplash

Un urolog din Florida, cunoscut ca "Regele Vasectomiei", spune că bărbații se grăbesc să își facă această procedură, având în vedere că Roe vs. Wade a fost anulat.  

De la răsturnarea, pe 24 iunie, a cauzei din 1973 care garanta dreptul la avort, Dr. Doug Stein a primit între 12 și 18 cereri de vasectomie pe zi, față de patru sau cinci cereri anterioare, a declarat acesta pentru Washington Post. 

„A fost foarte vizibil vineri, iar apoi numărul celor care au venit în weekend a fost uriaș și numărul celor care încă vin depășește cu mult ceea ce am experimentat în trecut”, a spus Stein, conform Daily Mail. 

 

Bărbații se grăbesc să își facă vasectomii după ce avortul a fost interzis


El a adăugat că 'mulți dintre băieți spun că se gândesc de ceva vreme la o vasectomie, iar decizia Roe vs. Wade a fost doar acel factor final care i-a făcut să se hotărască și i-a determinat să trimită înregistrarea online'. 

Pe măsură ce bărbații vin în număr mare pentru această procedură, Stein s-a trezit cu rezervări până la sfârșitul lunii august. Pentru a satisface cererea, a deschis mai multe programări. 

Colegul lui Stein, doctorul John Curington, a afirmat că, în urma răsturnării deciziei Roe vs. Wade, bărbații, în special cei sub 30 de ani, au solicitat procedura mai mult decât înainte. 

„Aș spune că cel puțin 60-70 la sută menționează decizia Curții Supreme”, a declarat Curington pentru Washington Post.

Decizia cu 6-3 a permis tuturor celor 50 de state să își stabilească propriile legi privind avortul - unele alegând să interzică procedura.

 

Florida este unul dintre statele care va opri avorturile după limita de 15 săptămâni

 

Florida a fost unul dintre statele care a planificat să oprească avorturile după limita de 15 săptămâni. Limita avorturilor în acest stat a fost temporar interzisă de un judecător la 30 iunie, dar ar putea intra în continuare în vigoare. 

Thomas Figueroa, în vârstă de 27 de ani, știa că nu și-a dorit niciodată copii, când în cele din urmă a decis să îl vadă pe Stein în urma hotărârii Curții Supreme. 

Figueroa, rezident în Florida, și-a programat luni o programare pentru o vasectomie, după ce a meditat asupra acestei posibilități timp de câțiva ani.

'Este un lucru pe care l-am pus pe planul secund al minții mele până foarte recent, când s-a întâmplat decizia Curții Supreme', a declarat Figueroa pentru The Washington Post. 'Acesta a fost practic factorul declanșator chiar acolo. Mi-a împins mintea să spună: "Bine, eu chiar nu vreau copii. O să-mi fac această vasectomie acum"''.

Eric Nisi, în vârstă de 29 de ani, s-a gândit, de asemenea, la opțiunea vasectomiei timp de ani de zile înainte ca decizia Curții Supreme să îl determine să apese în cele din urmă pe trăgaci marți, a declarat el pentru The Washington Post. 

Nisi s-a grăbit să facă această procedură după ce s-a temut că în Florida, pentru prietena lui, Amanda Omelian, 33 de ani, care ia în prezent două tipuri de contraceptive, ar putea deveni limitată sau restricționată. 

Urologii din întreaga țară au asistat, de asemenea, la o creștere a numărului de vasectomii după ce opinia lui Dobbs s-a scurs la începutul lunii mai, care a fost raportată pentru prima dată de Politico. 

În timp ce avortul rămâne legal în California, urologul Philip Werthman din Los Angeles a raportat o creștere de '300 până la 400%' a numărului de consultații pentru această procedură, a declarat el pentru The Post. 

 

Nici New York nu aplică restricții în lumina deciziei Roe

 

Nici New York nu aplică restricții în lumina deciziei Roe, dar urologul Marc Goldstein spune că vede mai multe programări pentru vasectomii în comparație cu solicitările anterioare pentru inversarea vasectomiei. 

'Acum este invers', a declarat el pentru The Washington Post. 'Deci a fost o schimbare dramatică'.  

Goldstein a spus că și alte evenimente mondiale majore au cauzat o creștere a procedurii. El a fost martor la o creștere a vasectomiilor după Marea Recesiune din 2008 - când mai mulți oameni se confruntau cu dificultăți financiare. 

Pandemia COVID-19 a cauzat, de asemenea, o creștere a procedurii, deoarece mai mulți bărbați lucrau la distanță. 

În urma hotărârii Roe, avortul a fost automat interzis în 18 state americane ca urmare a "legilor de declanșare" și a interdicțiilor istorice care au fost reintroduse după hotărârea din 24 iunie. 

 

Treisprezece state au pregătit aceste legi de declanșare în cazul în care Roe ar fi fost vreodată anulată

 

Printre aceste state se numără Arkansas, Idaho, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Dakota de Nord, Oklahoma, Dakota de Sud, Tennessee, Texas, Utah și Wyoming.

Alte cinci state au interzis avorturile după ce legile istorice au fost reactualizate, printre care Michigan, Wisconsin, Alabama, Arizona și Virginia de Vest.

Alte state, printre care Florida, Indiana, Montana și Nebraska, fie au pus în aplicare planuri, fie lucrează la planuri de interzicere sau restricționare a procedurii.

Susținătorii dreptului la avort nu au permis ca statele care au oprit avorturile să scape ușor, deoarece mulți dintre ei s-au grăbit la tribunalele din statele lor pentru a lupta împotriva interdicțiilor. 

Joi, Kentucky și Florida au fost două dintre cele mai recente state care au primit ordine de restricție temporară cu privire la interdicțiile și restricțiile avorturilor planificate. 

Avorturile vor continua în aceste state până la pronunțarea unor hotărâri definitive. 

Clinicile de avort din Ohio, Idaho, Virginia de Vest și Mississippi încearcă, de asemenea, să oprească interdicțiile implementate de stat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel