Bani pentru românii din diaspora, prin programul Start-up Nation: fiecare beneficiar poate obține până la 200.000 de lei

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din diaspora care vor să participe la programul Start-up Nation mai au la dispoziție doar o lună pentru a depune formularul de înscriere. Suma maximă pe care o poate obține fiecare beneficiar este de 200.000 lei. Sunt vizați cei care în prezent locuiesc în străinătate însă vor să deschidă o afacere în România.  

Românii care locuiesc în afara granițelor țării pot obține 200.000 lei, finanțare nerambursabilă, prin intermediul programului Start-up Nation 2022. Cei interesați de acest program se pot înscrie până pe 01 septembrie, ora 20.00. 

Cei care doresc să participe sau doar să verifice dacă sunt eligibili pentru a intra în acest program pot descărca de AICI ghidul de utilizare al programului.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni oferă mai multe informații cu privire la acest proiect.

"Programul Start-Up Nation, destinat românilor din diaspora

Pilonul II al programului este destinat românilor care locuiesc în afara granițelor țării și vizează acordarea sumei maxime de 200.000 lei pentru fiecare beneficiar, finanțare nerambursabilă.

Aplicanții pot completa, semna și transmite formularul de înscriere pe platforma - https://granturi.imm.gov.ro  - ultima zi de înscriere fiind data de 1 septembrie 2022, ora 20.00!

Manualul de utilizare, care cuprinde recomandări tehnice necesare înscrierii, poate fi consultat aici - http://turism.gov.ro/.../07/18/manual-start-up-nation-2022 . De asemenea, pentru informații suplimentare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a pus la dispoziție numărul de telefon 021 9059.

Mult succes!

---

Aplicanții pentru Start-up Nation Diaspora trebuie sa fie născuți pe teritoriul României și pot face dovada domiciliului/ rezidenței în străinătate în cel puțin ultimele 12 luni;

Obiectivul acestui program îl reprezintă dezvoltarea activităților, prin investiții în tehnologii noi, inovative, energie verde, digitalizare și pregătire antreprenorială", este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.  

Citește aici sfaturile unui expert pentru cei care vor să acceseze fondurile europene pentru românii din diaspora.

 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel