Badantă româncă, denunțată la poliție după ce a maltratat o bătrână bolnavă. Femeia era moartă de beată când au venit carabinierii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Badantă româncă condamnată, după ce a furat bijuterii și bani în valoare de 50.000 de euro de la o bătrână / FOTO ILUSTRATIV
Italia. Badantă româncă condamnată, după ce a furat bijuterii și bani în valoare de 50.000 de euro de la o bătrână / FOTO ILUSTRATIV

O badantă româncă de 57 de ani a fost denunțată după ce a maltratat o bătrână infirmă pe care trebuia să o îngrijească. Femeia a fost găsită moartă de beată.

O bătrână infirmă din Italia a trăit una dintre cele mai traumatizante zile din viața ei în acest sfârșit de săptămână. Femeia a fost lăsată de familie în grija unei badante de naționalitate română care și-a bătut joc de ea și de munca pentru care urma să fie plătită.

Astfel, după ce fiul bătrânei s-a întors acasă și a văzut starea în care se aflau femeile (mama sa și îngrijitoarea), bărbatul a denunțat-o la poliție pe româncă. Incidentul teribil a avut loc joi, la Vasto, cu puțin timp înainte de cină.

 

Bătrâna a fost găsită pe jos în baie „vânătă pe tot corpul”

 

„Era vânătă pe tot corpul, dezbrăcată, într-o baltă de apă rece și ghemuită pe podeaua băii”. Așa și-a găsit un bărbat din Vasto mama în vârstă de 82 de ani, conform propriilor declarații.

De asemenea, lângă ea era îngrijitoarea, beată și într-o stare de alterare psihică evidentă. Bărbatul tulburat și nervos a filmat scena în timp ce ce cerea ajutorul poliției. La fața locului a sosit o patrulă a poliției locale, împreună cu o ambulanță a serviciului de urgență 118, care a salvat-o pe bătrână și a transferat-o la spitalul din Vasto.

În momentul în care poliția a ajuns românca a opus rezistență, aruncându-se asupra ofițerilor. Badanta a fost denunțată la magistratură, dar pentru că s-a simțit la rândul ei rău, a fost dusă la urgențe pentru îngrijiri.

Datorită fiului ei, bătrâna este acum tratată și îngrijită la spital, dar vânătăile de pe corpul ei dovedesc iadul prin care a trecut. Ea nu mai poate declara cum și când s-a întâmplat, pentru că boala Alzheimer o împiedică să-și amintească.

 

Badanta româncă este acuzată de maltratarea unei persoane fără apărare

 

"Totul a început", spune comandantul poliției locale, Giuseppe Del Moro, "cu un apel de ajutor care a ajuns la centrala telefonică a poliției locale. O patrulă a ajuns la clădirea indicată și, la sosire, a găsit-o pe badantă la intrarea în clădire. Medicii se ocupau de femeia în vârstă. Ofițerii i-au cerut actele româncei, dar aceasta a refuzat să își dea numele și a reacționat într-un mod neplăcut, făcând o criză.”

"Femeia a fost denunțată autorităților judiciare", a declarat Del Moro, „și pe lângă faptul că s-a opus unui funcționar public, va trebui să se apere împotriva acuzației de maltratare a unei persoane fragile și incapabile să se apere”.

Justiția va deschide un dosar în acest caz, conform presei străine.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG   

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel