Avertizare MAE pentru românii din Franța: Grevă la compania de transport în comun

Liviu Ludovic |
Data publicării:

MAE a emis o avertizare pentru românii care trăiesc sau călătoresc în Franța. 

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau călătoresc în Franța că în perioada 12-14 septembrie, are loc o grevă a Regiei Autonome a Transportului Parizian, astfel instituția recomandă călătorilor să reducă deplasările cu mijloacele în comun.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, începând cu seara zilei de 12 septembrie 2019, are loc o grevă a Regiei Autonome a Transportului Parizian (RATP), context în care sunt semnalate perturbări importante de circulație, atât în Paris, cât și în regiunea pariziană. Greva se va încheia sâmbătă, 14 septembrie 2019, ora 07:00 (ora locală a Franței). RATP recomandă călătorilor să reducă la maximum deplasările cu mijloacele de transport în comun și să urmărească informațiile de pe site-ul său oficial: https://www.ratp.fr/", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția precizează că români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel