AVERTISMENT al unui eurodeputat: Bulgaria va intra în Schengen înaintea noastră

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan

Eurodeputatul Siegfried Mureșan: România a primit cel mai dur raport MCV de până acum; anticipez că Bulgaria va avea raportul MCV ridicat înaintea noastră şi va intra în Schengen înaintea României.

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL / PPE): 

"Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România, publicat astăzi de Comisia Europeană, confirmă negru pe alb regresul înregistrat de guvernele PSD - ALDE privind statul de drept şi independenţa justiţiei. Înainte de această guvernare, evaluarea justiţiei din România era pozitivă. În noiembrie 2017, după mai puţin de un an de guvernare PSD - ALDE, Comisia vorbea deja despre îngrijorări, semne de întrebare şi că avansul reformelor a fost redus. Acum, în noiembrie 2018, ne întoarcem în timp. La cele 12 recomandări care se regăseau în raportul MCV din ianuarie 2017, s-au mai adăugat încă 8 recomandări în care se cere, printre altele, suspendarea aplicării legilor justiţiei şi revizuirea acestor legi luând în considerare recomandările prevăzute în MCV, precum şi recomandările Comisiei de la Veneţia. Astfel, PSD - ALDE a generat cel mai dur raport MCV primit vreodată de România.

Ca atare, prognozez că, din păcate, din cauza acestui guvern, Bulgaria va intra în Schengen înaintea României, va avea MCV ridicat înaintea noastră şi va intra în zona euro înaintea ţării noastre. 

Obiectivul PSD este să aducă România în perioada dinainte de 2004, când statul de drept nu exista, corupţia era în floare, iar justiţia era aservită politicului. Românii merită un guvern şi o majoritate parlamentară care să apere cu succes interesele României în Europa."

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

8 mar 2021, 07:27 in Știri
Horoscop, luni, 8 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy