Autoritățile unei insule din Grecia plătesc 23 de mii de euro celor care se mută acolo: „Avem nevoie de familii tinere”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ești în căutarea unui loc frumos, nealterat, cu plaje virgine, trasee de drumeții și peșteri ascunse unde ai vrea să e muți? Autoritățile unei insule plătesc 23 de mii de euro celor care se mută acolo.

Antikythera este insula grecească care ar plăti în jur de 23 de mii de euro pentru a atrage locuitori. Cei care se mută vor avea în jur de 500 de euro pe lună timp de trei ani, o casă și o bucată de pământ pe care o pot cultiva pentru a începe o nouă viață.

Ideea este în favoarea grecilor, dar nimic nu-i împiedică pe străini să încerce această nouă aventură. 

„Avem nevoie de familii tinere, pentru a face Antikythera vie și plină de copii”, a declarat președintele insulei, Andreas Harhalakis,  pentru ziarul Iefimerida.gr.

2. Autorități... (autoritatile-unei-insule-platesc-23-de-mii-de-euro-celor-care-se-muta-acolo.JPG)

Situată în Marea Egee, la jumătatea distanței dintre Creta și continent, insula este un loc frumos, nealterat, cu plaje virgine, trasee de drumeții și peșteri ascunse pe care le poți explora. Un loc unde te poți muta în liniște. Este un zbor de 45 de minute de la Atena, două ore cu feribotul din Creta și patru de pe continent. 

În prezent, pe insulă există doar 24 de locuitori. Insula are un magazin, un hostel și un Airbnb, dar nu există bănci sau bancomate, relatează presa italiană.

 

Condițiile puse de autoritățile locale

 

Autoritățile locale spun că insula din paradisul Marii Egee poate fi populată doar de către familiile tinere, care au cel puțin trei copii. Pe lângă oferta de teren gratis și alimente, consiliul local al insulei Antikythera promite și locuri de muncă.

Barca care transportă alimente și gaze pe insulă nu poate acosta când marea este agitată, lucru care se întâmplă adesea iarna. Cu toate acestea, această insulă nu este singurul loc din Europa care oferă un stimulent financiar pentru repopulare. În Elveția, de exemplu, există un sat în care se oferă 50 de mii de euro pentru a încuraja oamenii să se mute. 

2. insula_gre... (insula_grecia.JPG)

Anticythera sau Antikythera este o insulă grecească situată la sud de peninsula Peloponez și la nord-vest de insula Creta, are o suprafață de 20 km².

Antikythera este sporadic vizitată de feriboturi care urmează traseul Pireu (Atena) - Kissamos-Kastelli (Creta).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel