Autorităţile oraşului Harkov susţin că 133 de civili au fost ucişi de la începutul invaziei ruse

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Eforturi de salvare la școala bombardată de rusi. Șanse reduse de a găsi supraviețuitori
Eforturi de salvare la școala bombardată de rusi. Șanse reduse de a găsi supraviețuitori

Autorităţile oraşului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, au declarat că 133 de civili au fost ucişi, dintre care cinci copii, de la începutul invaziei ruse, informează luni dpa.

De asemenea, 76 de membri ai forţelor armate ale Ucrainei au fost ucişi în lupte în şi în jurul acestui oraş, potrivit agenţiei de presă UNIAN, care citează Poliţia regiunii Harkov. Alte 443 de persoane au fost rănite, inclusiv 319 de civili.

Oraşul Harkov este vizat de mai multe zile de atacuri puternice ale armatei ruse. Sute de clădiri au fost lovite şi distruse în lupte, inclusiv turnul televiziunii din oraş, potrivit site-ului Strana.news, titrează Agerpres.

Procuratura Generală a lansat o procedură penală în legătură cu bombardarea unui supermarket din Harkov de către ocupanți, care a ucis patru persoane și a rănit peste 15.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, a fost lansată o anchetă preliminară privind încălcarea legilor și obiceiurilor de război care implică omucidere intenționată (partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

S-a stabilit că în jurul orei 12:00, la 6 martie, soldații ruși au bombardat cu artileria supermarketul Khazar de pe strada Akademika Walter din Harkov.

"Ca urmare a acestor acțiuni ale țării agresoare, 4 persoane au fost ucise și peste 15 persoane au fost rănite. Numărul exact al răniților este în curs de stabilire", se arată în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel