Germania. Autorităţile urmează să introducă noi restricţii şi să extindă regulile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autorităţile germane urmează să introducă noi restricţii asupra adunărilor publice şi private şi să extindă regulile de purtare a măştii, în contextul în care cancelarul Angela Merkel se întâlneşte, luni, cu premierii landurilor federale prin intermediul unui videolink pentru a discuta situaţia naţională privind măsurile anti-coronavirus, relatează DPA.

Potrivit unui proiect de propunere consultat de DPA, copiii şi tinerii sunt încurajaţi să se întâlnească doar cu un singur prieten în mod regulat în timpul liber. În mod similar, familiile ar trebui să limiteze întâlnirile private la propria gospodărie.

Propunerea prevede în continuare limitarea întâlnirilor în public la membrii propriilor gospodării şi maximum două persoane din altă gospodărie.

Citește și PROTESTE în Germania împotriva restricțiilor anti-COVID. Mii de persoane au ieșit în stradă în mai multe orașe

Proiectul solicită ca petrecerile private să fie iniţial evitate complet până la Crăciun. Din 2 noiembrie, doar membri din două gospodării au voie să se întâlnească în public, cu cel mult 10 persoane care iau parte la adunare.

 

Intensificarea măsurilor de distanţare socială în şcoli



Propunerea cere de asemenea persoanelor care prezintă simptome de răceală - dacă le curge nasul şi tuşesc - să intre imediat în carantină acasă.

Proiectul insistă de asemenea pe intensificarea măsurilor de distanţare socială în şcoli. Măştile care acoperă gura şi nasul vor deveni obligatorii pentru profesorii şi elevii de toate vârstele în spaţiile şcolii şi în timpul lecţiilor.

Citește și Ministru german, anunţ dur: Să fiţi pregătiţi pentru 4-5 luni de restricţii dure pentru oprirea Covid

Elevii trebuie să aibă lecţii în grupuri alocate, neschimbate de aproximativ jumătate din clasa obişnuită, conform proiectului.

 

Merkel a avertizat că va veni o iarnă dificilă


Grupurile de risc, inclusiv persoanele în vârstă şi bolnavii, trebuie să primească măşti speciale FFP2 la preţuri reduse subvenţionate de guvernul federal.

Sâmbătă, la două săptămâni de la instituirea unei carantine parţiale de o lună la nivel naţional, Merkel a avertizat că va veni o iarnă dificilă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel