Autoritățile din Italia, semnal de alarmă după moartea muncitorului român: "Pe șantierele de construcții se moare ca acum 50 de ani"

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tragedie în Italia: Un muncitor român s-a stins din viață, după un accident la muncă. Două săptămâni s-a luptat pentru viața lui
Tragedie în Italia: Un muncitor român s-a stins din viață, după un accident la muncă. Două săptămâni s-a luptat pentru viața lui

Autoritățile din Italia au transmis condoleanțe după decesul muncitorului român care a alunecat de pe o schelă și a căzut de la etajul doi. Acesta a murit pe loc. Victima avea 41 de ani și lucra pentru o companie din Roma, la renovarea unei clădiri din Piazza Gregorio VII. Autoritățile trag un semnal de alarmă cu privire la decesele la locul de muncă. 

Consilierul pentru Muncă și Noi Drepturi al Regiunii Lazio, care militează pentru un nou model de siguranță la locul de muncă, a fost cel care a transmis mesajul de condoleanțe: "Sănătatea și siguranța la locul de muncă reprezintă un subiect cheie pe agenda politică regională, începând cu prevenția. Astfel, propunem o serie de măsuri pe această temă.

În primul rând, consolidarea măsurilor de securitate în fiecare întreprindere, cu o întâlnire între reprezentanții angajatorului și cei ai lucrătorilor privind siguranța, pentru a defini întregul proces de producție și execuție. În plus, considerăm că un rol esențial poate fi jucat de promovarea formării în domeniul siguranței, destinată atât angajatorilor, cât și lucrătorilor, începând cu întreprinderile mici și mijlocii", a declarat acesta.

"Trebuie să garantăm siguranța la locul de muncă"

 

"Trebuie să profităm de oportunitatea oferită de PNRR, împreună cu resursele fondurilor europene, pentru a redefini un nou model de dezvoltare, dar și pentru a califica lumea afacerilor și a muncii, astfel încât să putem vorbi de condiții de muncă decente prin garantarea  siguranței la locul de muncă", a declarat acesta în cadrul conferinței organizate de INAIL, intitulată: "Mediile de lucru sănătoase și sigure. Haideți să ușurăm sarcina cu roboți!".

 

"Pe șantierele de construcții se moare ca acum 50 de ani"

 

Amintim că decesele la locul de muncă reprezintă o problemă urgentă care trebuie rezolvată și pentru sindicate. O problemă dramatică, care poate nu este discutată suficient. Între redeschiderea șantierelor de construcții după pandemie și relansarea acestor sectoare de muncă, accidentele de muncă au crescut și ele: de la începutul anului până la începutul lunii octombrie, a existat câte o nouă victimă la fiecare 48 de ore. Într-o notă, mai multe sindicate din Roma au explicat faptul că "pe șantierele de construcții se moare ca acum 50 de ani", relatează italiasera.it.

 

Muncitor român, mort după ce a alunecat pe schelă: „Rana facială adâncă era prea gravă“

 

Declarațiile vin în urma accidentului în care un muncitor român a alunecat de pe o schelă și a căzut de la etajul doi. A murit pe loc. Victima avea 41 de ani și era de naționalitate română. Lucra pentru o companie din Roma, la renovarea unei clădiri din Piazza Gregorio VII. 

Un muncitor român, în vârstă de 41 de ani, și-a pierdut viața, luni dimineață, după ce a căzut de pe schela unei clădiri în renovare, între Piazza Gregorio VII și Via di Porta Cavalleggeri, în apropiere de San Pietro, iar serviciile de salvare, puse la dispoziție de spital, au fost, din păcate, inutile. Din nefericire, un medic care se afla în apropiere nu a putut să-l ajute: o rană facială adâncă era prea gravă. Parchetul a deschis un dosar pentru ucidere din culpă și așteaptă un raport de la secția de poliție Aurelio.

Muncitorul, care lucra pentru o firmă din Roma, specializată în instalarea de schele, a căzut de la etajul al doilea al clădirii, probabil după ce a alunecat pe podeaua schelei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel