Autoritățile americane au descoperit un tunel imens folosit pentru traficul de droguri, care face legătura între SUA și Mexic. Șase persoane sunt reținute

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Autoritățile americane au descoperit un tunel imens folosit pentru traficul de droguri, care face legătura între SUA și Mexic. Șase persoane sunt reținute / Foto: Unsplash
Autoritățile americane au descoperit un tunel imens folosit pentru traficul de droguri, care face legătura între SUA și Mexic. Șase persoane sunt reținute / Foto: Unsplash

A fost descoperit un tunel uriaș folosit la traficul de droguri care pleacă din Tijuana, Mexic, și ajunge la un depozit din San Diego, în SUA. Cu o lungime de 531 m, pasajul avea o cale ferată, electricitate și un sistem de ventilație.

Autoritățile americane supravegheau o proprietate folosită anterior ca ascunzătoare pentru contrabanda cu cocaină atunci când au făcut descoperirea.

Acestea au confiscat cocaină, metamfetamină și heroină. Șase persoane sunt reținute pentru trafic de droguri, transmite BBC.

 

Tunelul face legătura între Mexic și SUA

 

Biroul procurorului american pentru Districtul de Sud din California a declarat că tunelul avea o adâncime de 18 metri și un diametru de 1 metru.

Procurorii spun că, înainte de descoperire, ofițerii au văzut mai multe vehicule intrând și ieșind de la proprietatea din Tijuana și de la acel depozit, în data de vineri, 13 mai. Acestea au fost apoi oprite și percheziționate, drogurile au fost confiscate și au fost efectuate arestări.

Când ofițerii au intrat în depozit, s-a găsit punctul de ieșire din tunelul transfrontalier, săpat în podea. Procuratura a declarat că au fost confiscate 799 kg de cocaină, 74 kg de metamfetamină și 1,5 kg de heroină.

Vezi poze AICI. 

 

Traficanții ar putea fi condamnați la închisoare pe viață

 

Suspecții, cu vârste cuprinse între 31 și 55 de ani, ar putea fi condamnați la închisoare pe viață și la o amendă de 1 milion de dolari dacă vor fi găsiți vinovați.

"Nu mai există nicio lumină la capătul acestui narco-tunel", a declarat procurorul american Randy Grossman.

"Vom elimina fiecare rută subterană de contrabandă pe care o vom găsi pentru a împiedica drogurile ilicite să ajungă pe străzile noastre și să ne distrugă familiile și comunitățile."

Ultimul tunel descoperit în California a fost în 2020. Acela este, de asemenea, cel mai lung de până acum, măsurând 1.313 m în lungime. Din 1993, au fost descoperite 90 de astfel de tipuri de pasaje secrete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel