AUTORITĂȚILE au ANUNȚAT de unde a izbucnit INCENDIUL de la Notre-Dame

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autoritățile din Franța au stabilit că cel mai probabil un scurtcircuit este cauza incendiului de la catedrala Notre-Dame de Paris.

„Trei puncte de fragilitate major” au rămas în structura catedralei Notre-Dame, unde se desfăşoară în prezent o serie de lucrări de consolidare, a declarat astăzi ministrul Culturii din Franţa, Franck Riester, citat de AFP.

Citește și Incendiu Notre Dame. Moment EMOȚIONANT: 600 de pompierii din Paris, APLAUDAȚI pe stradă (VIDEO)

Asupra pilonului din transeptul nordic (naosul transversal), „lucrări importante au fost realizate în această noapte pentru a consolida prin fretaj partea superioară, un fel de cofraj cu ajutorul unui dispozitiv din lemn. Acea parte ameninţa să se prăbuşească”, a declarat ministrul francez pentru site-ul de ştiri BFMTV-RMC.

Al doilea punct sensibil: pilonul (partea înaltă) occidental, aflat între cele două turnuri. „Este foarte fragilizat şi stă aplecat, în special pentru că statuia îngerului, aflată în partea de sus, a fost atât de arsă încât s-a topit pe toată partea superioară a stâlpului de susţinere”, a explicat Franck Riester.

Al treilea punct problematic: îngerul de pe turnul dinspre miazăzi, „care s-a încălzit atât de mult, încât pietrele din zidul de susţinere au devenit complet friabile, şi există riscul ca himerele decorative să se prăbuşească”. „Dacă ele se prăbuşesc, ar putea să pericliteze marile orgi care, pentru moment, au fost salvate”, a subliniat ministrul. „Operaţiunea de extragere a himerelor a fost lansată”.

Citește și Google a catalogat INCENDIUL de la Notre Dame drept ȘTIRE FALSĂ

În plus, în catedrala Notre-Dame există „trei locuri foarte problematice”, unde bolta s-a prăbuşit: „naosul, din cauza prăbuşirii fleşei, la crucea transeptului şi în transeptul nordic”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel