Austria. Zeci de imigranţi, găsiţi într-un camion: Vehiculul venea, probabil, din România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Autorităţile austriece au descoperit, miercuri, zeci de imigranţi extracomunitari la bordul unui camion frigorific, în timpul unui control pe o autostradă, existând suspiciuni că vehiculul a îmbarcat extracomunitarii în România, afirmă surse citate de postul ORF.

 

Camionul frigorific a fost oprit de agenţi de poliţie la ieşirea de pe o autostradă, în zona Bruck an der Leitha, situată în nord-estul Austriei.

Şoferul camionului, un cetăţean turc în vârstă de 51 de ani, a fost arestat preventiv. La bordul camionului au fost găsiţi 38 de imigranţi extracomunitari, inclusiv şase copii, dar autorităţile austriece susţin că în total au fost 43 de imigranţi, unii reuşind să fugă.

Potrivit anchetatorilor, imigranţii au fost îmbarcaţi în camion în România, iar vehiculul a ajuns în Austria prin Ungaria. Unii imigranţi au confirmat că fuseseră aduşi pe diverse rute în România, plătind între 6.000 şi 8.000 de euro pentru a fi transportaţi ilegal în Europa Occidentală.

Combaterea imigraţiei trebuie să continue într-un ritm intens, a declarat ministrul de Interne al Austriei, Karl Nehammer, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel