Austria: Un român și doi complici, au furat bancomatul din holul unei bănci. Pe ce sumă au pus mâna hoții

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
O mare bancă din Europa Centrală și de Est se retrage din România: Își vinde subsidiara către Banca Transilvania / bancomat furat din banca
O mare bancă din Europa Centrală și de Est se retrage din România: Își vinde subsidiara către Banca Transilvania / bancomat furat din banca

Un român, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat miercuri la doi ani de închisoare necondiționată la tribunalul regional Eisenstadt. Acesta este acuzat că ar fi sustras un bancomat, împreună cu alți doi complici. Evenimentul  jafuluiu a avut loc în Nickelsdorf, Austria, pe 22 decembrie 2018.

Cei trei au intrat cu o mașină în holjul unei bănci, au atașat o centură la mașină și au smuls-o din ancoraj. Apoi au ridicat bancomatul, care conținea 177.000 de euro, în mașină. Parchetul l-a acuzat pe român de furturi comerciale grave prin efracție în cadrul unei organizații criminale. Tânărul de 38 de ani a pledat vinovat.  Totul a început în august 2018, când un cunoscut din România i-a sugerat să fure un bancomat în Austria, scrie bvz.at. Românul a luat parte la jaf, deoarece avea nevoie de bani. „Am o fiică care are sindromul Down și am avut nevoie de bani”, a spus tânărul de 38 de ani, care are cazier judiciar în România și Spania. 

După furtul din Nickelsdorf, românul a încercat din nou să fure un bancomat, dar nu a reușit, deoarece nu a fost posibil să îl urci într-o mașină, a declarat judecătorul Birgit Falb, care voia să știe dacă erau același grup. Inculpatul însă a negat.  Cu toate acestea, procurorul punea la îndoială povestea tânărului de 38 de ani: „Nu-mi pot imagina că oamenii s-ar apropia întotdeauna de tine întâmplător atunci când bancomatele erau pe punctul de a fi furate”, a sus judecătorul Karin Lückl, care a adăugat că seamănă mai mult cu același grup de făptași. „Ar fi o coincidență incredibilă”, a menționat magistratul.

Avocatul românului a subliniat că acesta este „veriga inferioară din lanț”. El a fost șofer și a primit doar o sumă mică, adică 10.000 de euro. Românul mai spune că el nu era când bancomatul a fost deschis. Ceilalți i-ar fi spus că există 80.000 de euro în ea. Juriul l-a găsit vinovat pe român. În prezdent, conațioalul nostru se află în arest preventiv. Sentința este definitivă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel