Austria. Îngrijitor român acuzat că a furat 44.000 de euro de la bătrân și s-a făcut nevăzut: Arestat în timp ce se ascundea în Ungaria

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Polițiștii din regiunea Flachgau au depistat un escroc de carduri bancare. Un român lucra ca îngrijitor și ar fi furat cardul de bancomat al unui bărbat de 90 de ani și ar fi retras bani de mai multe ori.

La începutul lunii august 2022, fiul bărbatului de 90 de ani din Flachgau a depus o plângere la poliție pentru că tatălui său i-a fost furat cardul ATM. În patru zile, din cont fuseseră retrași 44.000 de euro.

Îngrijitor român acuzat că a furat 44.000 de euro de la bătrân și s-a făcut nevăzut

 

Cu câteva zile înainte ca fiul să raporteze furtul la poliție, îngrijitorul român de 37 de ani își terminase misiunea de îngrijitor la familia din Flachgau.

Mult timp nu a fost clar unde locuia românul suspect. Parchetul a dispus emiterea unui mandat de arestare la nivel european. În cele din urmă, poliția maghiară l-a arestat pe suspect și l-a transferat în Austria. Potrivit poliției, bărbatul nu a recunoscut nimic.

Din păcate, nu etse un caz singular. O asistentă medicală româncă, în vârstă de 38 de ani, a ajuns ieri în fața instanței, după ce ar fi furat 18.000 de euro și bijuterii din aur. Românca trebuie să fie judecată în prezent pentru furt calificat. Ea și-ar fi drogat victima cu analgezice. Procesul din St. Pölten a fost amânat pentru a fi chemați alți martori.

Îngrijitoare româncă din Austria, acuzată a drogat-o cu analgezice și a jefuit-o pe bătrână

 

La ora trei dimineața se trezise amețită. Romana S. (nume schimbat) stătea în fața ei, cu o valiză de voiaj galbenă în mână. "La început nu știam cum să mă orientez. Mi-a spus la revedere și mi-a dat un sărut pe frunte. Apoi a dispărut", explică doamna M., uluită.

Abia mai târziu, victima imobilizată la pat a observat că îi lipsea ceva: 18 000 de euro, precum și câteva bijuterii care ar fi fost depozitate în siguranță într-o geantă, care la rândul ei era ascunsă într-o cutie în fața patului ei.

Suspiciunea a căzut asupra noii asistente medicale care lucra 24 de ore din 24. Acum, românca a trebuit să răspundă pentru jaf în fața tribunalului din St. Pölten. Pöltenberg.

Îngrijitoarea, în vârstă de 38 de ani, și-ar fi drogat în prealabil victima cu analgezice.

Inculpata neagă toate acuzațiile. Cu toate acestea, urmele ADN-ului ei au fost găsite pe geantă. Procesul a fost amânat pentru audierea altor martori, potrivit Krone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel