Austria. Un îngrijitor român a folosit banii bătrânului pentru jocuri online: Pagube de mii de euro

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un tânăr îngrijitor român din Austria a cheltuit mii de euro pentru jocuri online, totul folosind cardul bătrânului. Pagubele se ridică la mii de euro.

Un tânăr român, de 26 de ani, a efectuat mai multe plăți pentru jocurile sale online, folosind cardul de credit al unei persoane, în vârstă de 77 de ani. Faptele s-au petrecut în perioada 13-17 ianuarie 2022, iar pagubele se ridică la câteva mii de euro.

Românul, de 26 de ani, era responsabil de îngrijirea unui bărbat, în vârstă de 77 de ani, din localitatea Liezen, Stiria, încă de la începutul anului. În cadrul activităților de îngrijire, tânărul a avut acces și la cardul de credit al acestuia.

După ce bărbatul de 77 de ani a fost adus la spitalul din Schladming, pe 13 ianuarie 2022, tânărul de 26 de ani a început să joace un joc online prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei. Acesta a făcut mai multe plăți cu cardul de credit al bătrânului de 77 de ani, pentru a avansa în joc.

În cele din urmă, îngrijitorul a început să joace mai multe jocuri online, pe care le-a plătit tot cu cardul de credit al bătrânului. Când limita cardului de credit a fost atinsă, la 17 ianuarie 2022, instituția financiară a blocat cardul. După ce inițial a negat plățile, îngrijitorul a mărturisit, într-un final, că a folosit cardul de credit al bătrânului de 77 de ani, scrie meinbezirk.at.

 

Trei bătrâni au pierdut o avere prin metoda „accidentul”. Poliția, un nou avertisment

 

De asemenea, și metoda „accidentul”, în Austria, face noi victime: un cuplu în vârstă și o bătrână de 84 de ani au pierdut o avere. Autoritățile au lansat un nou avertisment.

Poliția a emis - din nou - un avertisment împotriva escrocilor, după ce un cuplu din districtul Amstetten și o femeie de 84 de ani din Wiener Neustadt au fost jefuiți de 100.000 de euro și o jumătate de kilogram de aur.

Potrivit Heute, escrocheria infractorilor era bine cunoscută: La telefon au pretins că fiica persoanei apelate a avut un accident și că trebuie să plătească o garanție pentru aceasta.

De asemenea, în Mostviertel, un bărbat de 86 de ani și soția sa (81 de ani) au fost contactați de un presupus funcționar. Cuplul a fost anunțat că fiica lor a fost implicată într-un accident de circulație cu un vehicul străin, că va ajunge la închisoare și că acum trebuie să plătească o cauțiune de 82.000 de euro.

 

Metoda „accidentul”, bătrâni escrocați de 100.000 euro și jumătate de kg de aur

 

Mai mult, o femeie în vârstă de 84 de ani din Wiener Neustadt a predat, marți, la domiciliul său, 30.000 de euro și 500 de grame de aur unui presupus polițist în civil. Pensionara fusese anunțată la telefon că fiica ei a fost implicată într-un accident. 

"Niciun ofițer de poliție din Austria nu ar suna vreodată o persoană și ar forța-o să predea bani sau obiecte de valoare", a făcut apel Heinz Holub-Friedreich, în special către bătrâni, o parte a populației mult mai vulnerabilă.

"Vă rugăm să închideți imediat și să raportați tentativa de înșelăciune la poliție", conchide poliția. Infractorii sunt bine pregătiți și instruiți pentru a căpăta încrederea oamenilor, scrie Heute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel