EXCLUSIV  Austria TAIE alocațiile pentru copiii români. Norica Nicolai SESIZEAZĂ Comisia Europeană

Narcis Popa |
Data publicării:

Europarlamentarul Norica Nicolai spune că susține petiția pe care românii din Diaspora au inițiat-o împotriva măsurii Austriei care dorește tăierea alocațiilor pentru copiii români și că pregătește deja o întrebare pentru Comisia Europeană. 

"Susțin petiția împotriva tăierii alocațiilor în Austria inițiată de Erich Mocanu. Voi adresa o întrebare scrisă Comisiei Europene, pentru că nu este vorba despre un privilegiu al statului membru, care nu poate limita adresabilitatea. Este un drept universal al copilului și dacă îndeplinește condițiile prevăzute de lege, este o încălcare foarte gravă a drepturilor copilului în Uniunea Europeană, pe care Austria intenționează să o promoveze. Scrisoarea este deja pregătită și urmează să fie trimisă cel târziu joi Comisiei Europene," a declarat Norica Nicolai.

Precedentul cu Germania

Europarlamentarul român spune că există deja un precedent cu Germania, care a fost obligată să își retragă proiectul de lege. 

"A fost un precedent cu Germania, în care noi am avut sorți de izbândă. Este vorba despre legea germană cu privire la transportatorii români care tranzitau Germania și care erau obligați să respecte pe teritoriul german anumite reguli, ceea ce practic ducea la imposibilitatea desfășurării activității pe care firmele de transport din spațiul estic le efectuau. După protestele pe care noi le-am făcut la Comisia Europeană si după o dezbatere în Parlamentul European, Germania a fost obligată să își retragă acest proiect de lege. Există un precedent și el poate fi utilizat și aici, deși este cu totul altceva. În cazul Austriei, este o măsură fără precedent, discriminatorie pentru România și absolut incorectă," a mai spus Norica Nicolai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel