Austria. Șofer român, răsturnat cu un camion frigorific într-un șanț. Pagube de zeci de mii de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer român de camion a ajuns cu mastodontul, înmatriculat în Austria, într-un șanț din Strasshof, lângă Viena. Polițiștii și pompierii sosiți la fața locului au constatat că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Pagubele sunt însemnate.

Șoferul român a ieșit de pe șosea cu autotrenul său articulat înmatriculat în Austria și a coborât pe dig, în apropiere de Strasshof an der Nordbahn, o localitate de lângă Viena. Camionul s-a răsturnat într-o parte și a trebuit să fie recuperat cu o macara în cursul 

Probabil pe fondul consumului de alcool, un șofer de camion în vârstă de 49 de ani a părăsit luni după-amiază șoseaua pe B16, în apropiere de Strasshof, și a căzut cu camionul său articulat pe terasament. Aceasta a dus la o operațiune de salvare majoră și la pagube materiale considerabile.

Accidentul a avut loc la scurt timp după ora 14:00, după care centrul de control a chemat la locul accidentului pompierii din Walderbach și Kirchenrohrbach, Reichenbach, Bergham, Altenkreith, Mitterdorf și Roding. La fața locului au sosit și consilierul tehnic al THW, precum și comandamentul pompierilor și serviciul de salvare.

Austria. Șofer român, răsturnat cu un camion frigorific într-un șanț

 

La sosirea pompierilor din Walderbach, șoferul, care era din România, era blocat în cabină, dar nu era încarcerat, a relatat comandantul adjunct Manuel Schiebler. Salvatorii au folosit un fierăstrău de sticlă pentru a avea acces în cabină. Serviciul de salvare s-a deplasat la fața locului cu un medic de urgență și două ambulanțe, a informat Michael Amann. Cu toate acestea, bărbatul în vârstă de 49 de ani a refuzat continuarea tratamentului.

Potrivit poliției, care a efectuat un test de alcoolemie la fața locului, șoferul era "în stare de ebrietate considerabilă". Poliția estimează că pagubele materiale sunt de ordinul a cinci cifre în euro. În plus, zona a fost afectată în mod considerabil.

Șoferul român, băut. Pagube de zeci de mii de euro

 

Compania de transport a camionului articulat înmatriculat în Austria a solicitat o macara pentru recuperare. Până atunci, pompierii din Roding au pompat aproximativ 400 de litri de motorină din cele două camere ale rezervorului. De altfel, camionul frigorific încărcase doar paleți goi. B16 a fost complet închisă pe ambele sensuri în timp ce se investighează accidentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel