Austria. Sindicaliștii cer salarii mai mari pentru cosmeticiene și manichiuriste: „Nu își mai permit să trăiască!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. Sindicaliștii cer salarii mai mari pentru cosmeticiene și manichiuriste: „Nu își mai permit să trăiască!”
Austria. Sindicaliștii cer salarii mai mari pentru cosmeticiene și manichiuriste: „Nu își mai permit să trăiască!”

„Acum facturile mari inundă casa și oamenii nu își mai permit să trăiască, în ciuda locurilor de muncă cu normă întreagă”, susține Christine Heitzinger, președintele departamentului de servicii din sindicatul VIDA.

„Faptul că angajatorii nu oferă nici măcar o programare pentru negocierile colective speciale pe care le cerem pentru un salariu minim brut lunar de 2.000 de euro este o palmă pentru miile de angajați din meseriile de cosmetică, manichiură și masaj din țară”, spune reprezentantul sindicatului Vida (n.r. - Vida este un sindicat reprezentând lucrătorii din industria transporturilor și serviciilor din Austria).

În septembrie, sindicatul a cerut angajatorilor din sectoarele relevante pentru Vida să organizeze o ședință specială de salarizare împotriva inflației. „În timp ce angajatorii din multe sectoare s-au conformat deja solicitării Vida, reprezentanții industriei Camerei de Comerț din industria cosmeticelor, manichiurii și masajului se pare că nu consideră necesar să răspundă solicitării noastre de negocieri”, spune revoltată Heitzinger.

Britanicii au început să îşi facă stocuri de haine groase ca răspuns la creşterea facturilor la încălzire

 

„Cerem un salariu minim brut lunar de 2.000 de euro”

 

Colegii din serviciile de îngrijire corporală au stat de mai multe ori în fața ușilor închise ale companiilor lor în ultimii doi ani din cauza blocajelor și s-au confruntat cu tăieri mari de salarii, subliniază Heitzinger. „Acum, facturile mari la electricitate și încălzire îi falimentează pe oamenii care nu își pot permite să le plătească, în ciuda locurilor de muncă cu normă întreagă. Dar angajatorilor nu pare să le pese. Au ratat o ocazie grozavă de a-și asuma responsabilitatea față de angajați. Acest comportament este foarte rușinos”.

Creșterea prețurilor îi lovește deosebit de puternic pe colegii din industrie. „Și aici sunt afectate în special femeile, adesea cu copii mici și fără soț sau partener, care sunt la limita existenței din cauza prețurilor vertiginoase”, explică Heitzinger, care este revoltată de acțiunile reprezentanților angajatorului.

Sindicalista nu este surprins dacă industria pierde angajați. Mai degrabă, sindicatul Vida are o mână întinsă pentru angajații care doresc să treacă la domenii mai bine plătite. „Oamenii trebuie să poată trăi dintr-un loc de muncă cu normă întreagă, ceea ce pur și simplu nu este posibil cu actualul 1.610 de euro brut. Prin urmare, cerem și un salariu minim brut lunar de 2.000 de euro în cosmetică, manichiură și masaj”, conchide Heitzinger.

UE analizează diferite tipuri de plafoane de preţuri la gaze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel