Austria. Român acuzat de violență în familie, „scăpat“ de victimă, deși i-a rupt mâna și avea ordin de protecție: „Nu vreau să-i fac rău“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
(Sursa foto: Bild / Chantal Dorn, Krone KREATIV)
(Sursa foto: Bild / Chantal Dorn, Krone KREATIV)

O femeie a reușit să scape din mâinile soțului ei și s-a adresat medicilor și polițiștilor din Oberland, Austria, după ce acesta i-a rupt mâna în urma unui episod de violență în familie. Deși se pare că românul nu era la prima abatere de acest fel, partenera sa a ales să-l ierte: a retras și plângere și cererea pentru ordin de protecție.

„Câtă agresivitate trebuie să existe într-o persoană pentru ca aceasta să maltrateze ceea ce iubește de fapt în așa fel?“ O întrebare care s- auzit și în acest caz de la Tribunalul Regional Feldkirch. Dar acuzatul, un șofer român de camion, rămâne tăcut și nu dorește să comenteze acuzațiile procurorului în timpul procesului. El spune doar că nu se simte vinovat și că tot ce s-a spus în rest a fost spus.

Restul poate fi citit în raportul poliției. Faptul este că la începutul lunii februarie a acestui an, între șoferul de camion și partenera sa a izbucnit o ceartă propriu-zisă în apartamentul pe care îl împărțeau în Oberland. Românul ar fi împins-o pe femeia de 54 de ani la pământ și a lovit-o atât de tare încât aceasta a suferit o fractură la braț.

Românul agresiv, scăpat de ordinul de restricție chiar de victima căreia îi rupsese mâna

 

La spital, femeia i-a spus în cele din urmă medicului care o trata că a fost bătută din nou de către inculpat. Medicul a consemnat acest lucru în raportul său. Românul a fost apoi reclamat la poliție și a primit un ordin de restricție.

Dar, așa cum se întâmplă de multe ori în cazurile de violență domestică, victima a dat în cele din urmă înapoi în sala de judecată și a refuzat să depună mărturie. Femeia îi cere chiar judecătorului să ridice ordinul de protecție pe care îl avea împotriva partenerului ei. Motivul ei este: "Nu vreau să-i fac rău", potrivit Krone.

Dar procurorul Eva Klingler este sigură că în acest caz a fost comisă o infracțiune penală și cere ca medicul care a tratat-o la spitalul regional din Feldkirch să fie interogat. Procesul va fi reluat pe 20 aprilie.

 

---------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel