Austria relaxează regulile privind purtarea măştii

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Austria urmează să relaxeze regulile privind purtarea măștii. 

Austria urmează să renunţe la regula generală privind purtarea măştilor în spaţii închise, iar în viitor măştile de tipul FFP2 vor fi necesare doar în magazinele alimentare, transportul public, spitale şi cămine de bătrâni, a spus joi ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch, potrivit DPA.

Noile măsuri vor intra în vigoare începând de sâmbătă. Clienţii restaurantelor, cluburilor şi barurilor, precum şi cei care participă la evenimente cu un public numeros nu vor mai fi nevoiţi să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test recent pentru depistarea coronavirusului.

''Este momentul potrivit pentru relaxarea restricţiilor'', a spus Rauch, menţionând rate de infectare în scădere. Rata de incidenţă pe şapte zile pentru coronavirus a coborât recent sub 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În urmă cu patru săptămâni, Rauch a extins regula generală a purtării măştii la toate unităţile de retail, instituţii culturale şi spaţii de lucru.

Reguli şi mai stricte au fost aplicate în Viena, unde testarea recentă COVID-19 nu era acceptat în vederea accesului în spaţii publice. Această regulă va fi asemenea relaxată începând de sămbătă, au precizat autorităţile municipale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel