Austria. Îngrijitoare româncă, acuzată a drogat-o cu analgezice și a jefuit-o pe bătrână. Ar fi furat 18.000 de euro și bijuterii din aur

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Asistentă medicală în vârstă de 38 de ani în fața instanței: Ar fi furat 18.000 de euro și bijuterii din aur. Românca trebuie să fie judecată în prezent pentru furt calificat. Ea și-ar fi drogat victima cu analgezice. Procesul din St. Pölten a fost amânat pentru a fi chemați alți martori. 

La ora trei dimineața se trezise amețită. Romana S. (nume schimbat) stătea în fața ei, cu o valiză de voiaj galbenă în mână. "La început nu știam cum să mă orientez. Mi-a spus la revedere și mi-a dat un sărut pe frunte. Apoi a dispărut", explică doamna M., uluită.

Abia mai târziu, victima imobilizată la pat a observat că îi lipsea ceva: 18 000 de euro, precum și câteva bijuterii care ar fi fost depozitate în siguranță într-o geantă, care la rândul ei era ascunsă într-o cutie în fața patului ei.

Îngrijitoare româncă, acuzată a drogat-o cu analgezice și a jefuit-o pe bătrână

 

Suspiciunea a căzut asupra noii asistente medicale care lucra 24 de ore din 24. Acum, românca a trebuit să răspundă pentru jaf în fața tribunalului din St. Pölten. Pöltenberg.

Îngrijitoarea, în vârstă de 38 de ani, și-ar fi drogat în prealabil victima cu analgezice.

Inculpata neagă toate acuzațiile. Cu toate acestea, urmele ADN-ului ei au fost găsite pe geantă. Procesul a fost amânat pentru audierea altor martori, potrivit Krone.

O altă îngrijitoare româncă, de această dată din Italia, a fost condamnată la închisoare, după ce un tribunal a stabilit că femeia a păcălit-o pe bătrâna asistată ca să-i lase toată averea. 

Îngrijitoare româncă, condamnată după ce a păcălit-o pe bătrână să-i lase toată averea

 

O româncă în vârstă de 56 de ani a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare, în Italia, după ce a moștenit averea pensionarei pe care a îngrijit-o într-o localitate din provincia Lecce (Puglia). Femeia a primit o casă cu grădină și un teren de 145 de metri pătrați. 

Potrivit publicației Lecce Prima, românca a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare, plus o amendă de 300 de euro.

Badanta românca a fost acuzată de familie că a înșelat o bătrână pe care o îngrijea și cu care locuia din 2013, reușind să moștenească o casă mobilată, cu grădină și un teren de 145 de metri pătrați.

Sentința de condamnare a fost pronunțată de judecătoarea Bianca Maria Todaro, de la secția a doua penală din Lecce, care a impus acuzatei, reprezentată de avocatul Antonio Manno, să plătească și despăgubiri nepoților defunctei, care s-au constituit parte civilă în proces.

Potrivit acuzațiilor aduse de familia bătrânei, îngrijitoarea, angajată legal, ar fi profitat de starea precară de sănătate a bătrânei, suferindă de Parkinson, pentru a o determina să semneze, la 3 august 2018, un testament și astfel să pună mâna pe averea acesteia.

Testamentul încheiat în 2018 a fost anulat, iar motivarea sentinței va fi făcută publică în termen de 60 de zile.

Judecătoarea examinează cererea făcută de avocații îngrijitoarei românce de a nu merge la închisoare, ci de a executa pedeapsa prin muncă în folosul comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel