Austria, număr record de locuri de muncă vacante în construcții și turism

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Lunile de vară au adus niveluri record de locuri de muncă vacante în construcții și turism. Astfel, au existat cu aproape zece la sută mai multe locuri de muncă vacante, în domeniul construcțiilor.

 

Austria a anunțat că al treilea trimestru al anului 2021 a adus un număr record de locuri de muncă vacante în țară. Este vorba despre 162.400 de locuri de muncă, care au fost anunțate ca fiind disponibile. Astfel, acesta este cel mai mare număr de locuri vacante, înregistrat din 2009, a anunțat joi, 9 decembrie, Statistics Austria.

De cealaltă parte, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de persoane angajate, ajungând la aproximativ 4,4 milioane. 

Cele mai multe locuri libere sunt în turism și construcții. Turismul în perioada de vară a adus o contribuție majoră prin faptul că au fost oferite din nou mai multe locuri de muncă. Cu toate acestea, au existat cu aproape zece la sută mai multe locuri de muncă în construcții.

„În vara anului 2021, piața muncii a intrat într-o pauză din cauza COVID”, scrie directorul general al Statistik Austria, Tobias Thomas.

 

Românii din Austria se pot angaja în turism sau în construcții

 

Potrivit datelor, în acest an, în perioada iulie-septembrie, s-au căutat angajați în special în sectorul serviciilor (aproximativ 95.000 de locuri de muncă vacante) și în sectorul manufacturier (aproximativ 45.000 de locuri de muncă vacante), iar în sectorul public au existat aproximativ 22.000 de oferte de muncă.

Conform noii definiții a UE, unui număr total de 162 400 de locuri de muncă vacante i-au corespuns 244 800 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Aceasta a fost cu 17,2% mai ridicată decât în al doilea trimestru al anului - de asemenea, un record absolut la acel moment.

În ceea ce privește munca de acasă, doar 5,8% dintre angajați au declarat că au lucrat de acasă din cauza Coronavirusului și a pandemiei. Cu toate acestea, este posibil ca această cifră să crească din nou semnificativ în trimestrul al patrulea din cauza blocării, anunță Statistics Austriei.

În plus, în ultima vreme a avut loc o egalizare între sexe: Bărbații au lucrat la distanță în proporție de 13,9%, iar femeile în proporție de 15,4%, informează derstandard.at.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel