Germania. Rata şomajului, la cel mai redus nivel de după 1990

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Germania
Germania

Rata şomajului în Germania s-a menţinut la 5,2% luna aceasta, fiind cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.

Scăderea numărului de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în Germania a fost mai mică luna aceasta decât estimau economiştii, în timp ce rata şomajului s-a menţinut la un nivel minim record, datele reflectând o atenuare a creşterii celei mai mari economii europene, transmit DPA, MarketWatch şi Reuters. 

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat marţi că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât în iulie cu 6.000, până la cifra ajustată de 2,338 milioane. 

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut la 5,2% luna aceasta, fiind cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,2%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să scadă cu 10.000. 

"Evoluţiile de pe piaţa forţei de muncă sunt foarte bune, dar nu mai sunt la fel de dinamice ca înainte", a afirmat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Detlef Scheele. 

Analiştii sunt de părere că va mai dura ceva timp până când o serie de evoluţii negative înregistrate recent, precum tensiunile comerciale globale, scăderea comenzilor şi încetinirea ritmului de creştere economică îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii. Pe termen lung însă, economiştii se aşteaptă la o creştere a ratei şomajului, în condiţiile în care incertitudinile cu privire la impactul Brexitului şi creşterea protecţionismului în schimburile comerciale globale vor afecta economia germană orientată spre export. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel