Austria. Muncitor român, în stare gravă, după un accident în pădure

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Muncitor român, în vârstă de 29 de ani, lovit de o creangă: rănit grav și internat la Spitalul Universitar din Graz, Austria.

Un lucrător forestier în vârstă de 29 de ani a fost lovit de o creangă miercuri dimineață, 9 februarie 2022, și a fost grav rănit. El a fost transportat la spitalul din Graz.

Muncitorul român în vârstă de 29 de ani, angajat al unei companii de exploatare forestieră, era angajat la lucrări de exploatare forestieră într-o zonă abruptă a pădurii, în jurul orei 10.15.

Austria. Muncitor român, în stare gravă, după un accident în pădure

 

În timp ce tăia un molid, o creangă a unui copac adiacent a fost ruptă și a căzut peste muncitorul care se afla dedesubt.

El a fost grav rănit în zona spatelui și a feței. Din cauza terenului accidentat, muncitorul a fost salvat de elicopterul de salvare Christophorus 12. Muncitorul a fost transportat la spitalul din Graz.

Pe lângă Crucea Roșie austriacă și medicul de urgență, la fața locului s-au deplasat și pompierii voluntari din Trahütten și serviciul de salvare montană Schwanberg.

Din păcate, accidentele de muncă din domeniul forestier, în care sunt implicați români, sunt foarte dese în ultima perioadă. Un muncitor român a murit în Austria, după ce excavatorul în care se afla s-a răsturnat. Bărbatul avea doar 39 de ani. Acesta este al treilea incident mortal în care sunt implicați românii care lucrează în companiile de exploatare a lemnului din Austria.

Românul n-a avut nicio șansă, sfârșind strivit sub excavator 

 

Un român în vârstă de 39 de ani a murit într-un accident de muncă în timpul lucrărilor forestiere la St. Stefan ob Leoben, în landul Stiria. Potrivit primelor informații, românul a vrut să scoată ramuri cu un excavator cu șenile, însă utilajul s-a răsturnat și a murit pe loc.

Potrivit publicației OE24.at, incidentul s-a petrecut vineri dimineață. Românul, care locuia în districtul Bruck-Mürzzuschlag, muncea alături de colegii săi pentru a scoate ramurile unor copaci cu un excavator.

Cel mai probabil, utilajul a fost ghidat prea departe față de marginea drumului, astfel că excavatorul a pierdut aderența și s-a prăbușit

Un coleg de serviciu a auzit zgomotul și a descoperit corpul neînsuflețit al bărbatului de 39 de ani la scurt timp. El a anunțat serviciile de urgență.

Au fost mobilizate detașamentele de pompieri Lobming și St. Stefan și elicopterul de salvare C17, însă medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul bărbatului.

Muncitorul a murit pe loc din cauza rănilor grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel