Austria. Moarte cumplită pentru un român: Înecat în râu, încercând să recupereze geanta unei femei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O operațiune de căutare de amploare în Salzburg a adus joi seara târziu o tristă certitudine: un român în vârstă de 67 de ani, care miercuri căzuse în râul Salzach în zona complexului de agrement Bischofshofen și care era dat dispărut de atunci, s-a înecat.

Cadavrul vânzătorului de ziare fără adăpost a fost recuperat de la o adâncime de nouă metri. Se pare că accidentul s-a produs pentru că a vrut să recupereze geanta unei femei, care căzuse în apă.

Bărbatul se întâlnise cu o localnică de 45 de ani în zona băncilor din parcurile de pe dig, miercuri seară. Poliția spune că poșeta femeii a căzut, probabil, peste terasament. Bărbatul de 67 de ani s-a dus să o ia și a căzut în râul Salzach. O femeie în vârstă de 31 de ani, care făcea jogging, observase de pe o pasarelă, în jurul orei 20.00, cum o persoană, inițial necunoscută, a căzut în râu de pe malul stâng al Salzachului, a plutit în derivă și s-a scufundat. Ea a alertat serviciile de salvare prin intermediul telefonului mobil.

Aproximativ 60 de salvatori pe apă și 100 de pompieri, sprijiniți de un elicopter al poliției, au căutat apoi bărbatul dispărut pe râu și pe mal până la ora 23:00, fără succes. A fost găsită doar o singură piesă de îmbrăcăminte. Joi, căutările au fost reluate cu o echipă de salvare pe apă din Bischofshofen.

Un dispozitiv sonar, care este folosit pentru a localiza obiecte în apă, a furnizat în cele din urmă indiciul decisiv. Echipa de salvare a reușit să scoată bărbatul din apă de la o adâncime de nouă metri, la aproximativ 300 de metri în amonte, în fața centralei electrice Kreuzbergmaut.

"Scafandrii l-au recuperat pe bărbat în condiții de vizibilitate zero, Salzach este foarte tulbure din cauza topirii zăpezii", spune Markus Gewolf de la salvarea de apă din Bischofshofen, care a acționat cu 20 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel