Austria intră oficial în LOCKDOWN. Cancelarul Kurz anunță RESTRICȚII dure până pe 06 decembrie

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat, sâmbătă, noi restricții dure. Acestea intră în vigoare de săptămâna viitoare și sunt valabile până pe 06 decembrie.

Guvernul federal a anunțat, sâmbătă, înăsprirea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Noile restricții intră în vigoare marți, 17 noiembrie și sunt valabile până pe 6 decembrie, relatează publicația krone.at.

Cancelarul Sebastian Kurz a făcut un apel urgent către populație: "Nu vă întâlniți ce nimeni! Fiecare contact social este cu unul în plus".

"Trăim vremuri provocatoare. Era de așteptat că nu va exista niciun efect imediat când au fost anunțate măsurile precedente. Din păcate, faptul că cifrele nu scad acum necesită o înăsprire suplimentară a regulilor. În acest moment, incidența la șapte zile este de zece ori mai mare decât ar fi normal. Îmi dau seama că sunt încă mulți care spun că nimeni nu se infectează în timp ce fac cumpărături sau într-un restaurant. Dar trebuie să consider că 77 la sută din noile infecții nu mai sunt depistabile”, a spus Kurz.

Lockdown Austria: noile reguli

 

Magazinele de tip supermarket vor rămâne deschise. În schimb, furnizorii de servicii precum saloanele de coafură vor fi închise. Școlile se închid și trec la învățământul la distanță.

Cu toate acestea, grădinițele și creșele vor rămâne deschide.

Se recomandă lucrul de acasă, acolo unde este posibil.

Petrecerile și festivitățile cu mulţi participanţi vor fi interzise.  

Restricțiile de circulație se vor aplica pe tot parcursul zilei, fără excepții. Sunt doar 4 motive pentru care se va putea ieși din casă: la serviciu, pentru asistența unei persoane, la cumpărături și pentru a face sport.

Pentru cei care locuiesc singuri, este recomandat contactul social cu o singură persoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel