Austria. Deranjat că a fost rugat să-și parcheze duba în altă parte, un român l-a bătut pe șoferul unui plug de deszăpezire: „Am văzut stele“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Timp de mai bine de o săptămână, șeful de șantier Josef M. (54 de ani) din Schalchen (Austria Superioară), care se urcase personal pe un plug de deszăpezire, nu a putut lucra după o întâlnire brutală cu un contemporan bătăuș. El a fost victima a două atacuri după ce i-a cerut unui bărbat de 49 de ani să îndepărteze o mașină parcată pentru a putea trece cu plugul de zăpadă.

Incidentul a avut loc pe 21 ianuarie, în jurul orei 15.00, în Waldstraße din Schalchen, unde Jozef curăța carosabilul de zăpadă. "Eram de serviciu de la ora 4 dimineața în acea zi. Totul s-a întâmplat cu o jumătate de oră înainte de închidere - era ultima bandă pe care voiam să o eliberez", spune managerul Bauhof. Încă din decembrie nu reușise să treacă de mașina rezidentului pe această stradă îngustă. "În acel moment am rugat-o pe nora lui să-i spună că nu are voie să parcheze acolo".

Cu doar două zile înainte de ultimul incident, unul dintre colegii săi de la serviciul de deszăpezire a fost din nou în imposibilitatea de a trece pe acolo. "Nu a avut de ales decât să împingă înapoi 300 de metri în marșarier, ceea ce nu este amuzant pe zăpadă", subliniază bărbatul de 54 de ani. Spre supărarea sa, furgoneta albă a blocat din nou drumul sâmbătă.

Austria. Deranjat că a fost rugat să-și parcheze duba în altă parte, un român l-a bătut pe șoferul unui plug de deszăpezire

 

"Am claxonat puternic. Proprietarul mașinii a ieșit apoi din casă împreună cu un bărbat mai tânăr". M. a încercat să îi explice clar bărbatului de 49 de ani că este interzis să folosească în mod abuziv strada ca loc de parcare privat. "M-a certat și apoi, brusc, m-a lovit în față cu doi pumni cu ambele mâini - chiar am văzut stele. Imediat după aceea, m-a bătut până la pământ." Victima de 100 de kilograme a văzut că adversarul a încercat să îl atace și cu picioarele.

"Dar cel mai tânăr l-a reținut. Am reușit să mă târăsc până la tractor și să ajung în siguranță." M. a alertat poliția, iar soția sa l-a dus la spital, unde a fost diagnosticat cu un pomete învinețit și tinitus. A trebuit să fie tratat cu cortizon, a avut o durere de cap severă timp de câteva zile și un țiuit în urechi.

„Am văzut stele“

 

"Lucrez de 28 de ani pentru municipalitatea noastră, am fost șef al pompierilor timp de 15 ani și înainte de asta am fost șef adjunct. Întotdeauna am lucrat pentru comunitate. Este prima dată când cineva mă atacă fizic - este trist!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel