Austria. Cinci români, răniți după un accident grav între un microbuz și două autoturisme

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șapte răniți într-o coliziune cu două autoturisme și un microbuz pe B 145 în St. Agatha din Bad Goisern, din Austria Superioară. Cinci dintre aceștia erau români, pasageri în microbuz.

Un grav accident de circulație în care au fost implicate trei vehicule a avut loc cu puțin înainte de ora 17.00, pe 6 ianuarie 2022, pe Salzkammergut Bundesstraße B145, în zona St. Agatha din Bad Goisern.

Un cetățean croat în vârstă de 54 de ani din Germania a virat cu mașina sa pe B145 de pe un drum comunal din Bad Goisern în jurul orei 16:20, la 6 ianuarie 2022. El a intrat în coliziune cu o mașină care circula în direcția Bad Aussee, condusă de un bărbat de 67 de ani din districtul Gmunden.

În urma coliziunii laterale, vehiculul său a fost forțat să intre pe banda opusă, unde a intrat în coliziune frontală cu un microbuz care venea din sens opus. Cei șase ocupanți ai microbuzului, un cetățean kosovar în vârstă de 44 de ani din districtul Salzburg-Land și cinci cetățeni români din Salzburg, precum și șoferul autoturismului forțat, în vârstă de 67 de ani, au fost răniți în accident, potrivit fireworld.at.

Cinci români, răniți după un accident grav de microbuz

 

Imediat după accident, la locul accidentului au ajuns din întâmplare două asistente medicale certificate, un paramedic și un paramedic de urgență. Aceștia au acordat primul ajutor și au alertat celelalte servicii de urgență.

Șoferul mașinii care circula pe drumul principal a fost grav rănit în urma coliziunii. Alte șase persoane din dubă au suferit răni de grad nedeterminat.

Primul ajutor a fost acordat imediat de către următorii participanți la trafic. Crucea Roșie a continuat să acorde tratament răniților. În total, au fost trimise trei ambulanțe, o echipă medicală de urgență și un elicopter de urgență. De asemenea, a fost trimisă echipa de intervenție în situații de criză a Crucii Roșii.

Numai după ce toate persoanele rănite au fost tratate și transportate au putut începe lucrările de curățare la locul accidentului. Au intervenit pompierii din St. Agatha și Bad Goisern. Șoseaua principală a fost închisă circulației timp de aproximativ o oră și jumătate. Două patrule ale departamentului de poliție din Bad Goisern au desfășurat activitatea de investigare la locul accidentului.

În total, au fost mobilizate trei ambulanțe, o ambulanță de urgență, echipa de intervenție în situații de criză, elicopterul de urgență C14, două brigăzi de pompieri și două patrule ale poliției din Bad Goisern.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel