Austria. Cancelarul Sebastian Kurz a demisionat ca urmare a acuzaţiilor de corupţie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul Austriei a demisionat ca urmare a acuzaţiilor de corupţie. Este criză politică în Austria, după plecarea lui Sebastian Kurz. Ministrul de externe, Alexander Schallenberg, ar putea prelua postul.

Sebastian Kurz a demisionat din funcţia de cancelar al Republicii Federale Austria, în urma acuzaţiilor de corupţie. Kurz va rămâne în consiliul naţional al OeVP, Partidul Popular al Austriei. Kurz l-a propus ca succesor pe actualul ministru de externe Alexander Schallenberg (OeVP), care ar trebui să preia temporar cancelaria.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz este investigat sub suspiciunea de dare de mită şi de abuz de încredere, au anunţat miercuri procurorii anticorupţie, după ce la sediul partidului conservator la putere şi în mai multe birouri ale colaboratorilor săi au fost efectuate percheziţii.

El a explicat că se retrage pentru "stabilitatea" ţării, respingând în acelaşi timp "acuzaţiile false". Kurz intenţionează să rămână liderul partidului său conservator şi să preia conducerea acestuia în parlament, a adăugat acesta.

În vârstă de 35 de ani, Kurz a devenit lider al partidului conservator în mai 2017 și și-a condus partidul către victoria în alegeri mai târziu în acel an, devenind, la vârsta de 31 de ani, unul dintre cei mai tineri șefi de guvern aleși în mod democratic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel